VIDEO Petrolul-Dinamo 2-2. Guilherme l-a privat pe Lucescu jr. de prima victorie la Ploieşti. Bărboianu, gol de generic pentru "câini"; arbitrajul a fost iar pus la zid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petrolul şi Dinamo au remizat în derby-ul etapei a 25 din Liga 1, scor 2-2. Ploieştenii au condus de două ori prin "dubla" reuşită de Juan Albin, dar au fost de fiecare dată egalaţi, ultima dată printr-un autogol al lui Guilherme. Şi de această dată, arbitrajul a fost slab, ambele tabere acuzându-l pe "centralul" Radu Petrescu.

Petrolul-Dinamo disputat la Ploieşti a avut toate ingredientele unui meci mare. Petrolul, care aborda această partidă fără victorie în "era" Lucrescu jr., a început furibund partida şi a deschis scorul prin Juan Albin, care a transformat o lovitură de pedeapsă, obţinută tot de el în minutul 3.

Fanii Petrolului n-au apucat să se bucure prea mult de golul înscris de favoriţii lor, pentru că, în minutul 10, Bărboianu a prins un şut senzaţional de la peste 35 de metri, care a ajuns direct în vinclul porţii lui Pecanha. 

Imediat după egalare s-a petrecut prima fază incriminantă pentru arbitrul Radu Petrescu. Ploieştenii au cerut penalty, când Adi Popa l-a bruscat în careu pe Camara, dar "centralul" a lăsat jocul să continue. Peste alte zece minute a venit rândul dinamoviştilor să ceară lovitură de pedeapsă, când Lazăr a căzut în careu după un duel cu Hoban. Petrescu n-a dat fault, deşi se impunea acest lucru şi nu l-a eliminat pe Hoban, spre disperarea lui Flavius Stoican.

În minutul 34, acelaşi Albin, aflat la capătul unei acţiuni frumoase a lui Camara, a primit o pasă în gura porţii şi l-a executat din nou pe Naumovski, ducând scorul la 2-1 pentru Petrolul. 

În finalul primei reprize, Dinamo a cerut din nou penalty, când Elton a fost oprit neregulamentar din drumul spre poartă de Geraldo, fundaşul brazilian atingând mingea cu mâna în propriul careu. Radu Petrescu a lăsat jocul să continue şi, ulterior, l-a trimis în tribune pe Flavius Stoican, care a protestat vehement la această fază.

Dinamo a egalat în minutul 53, după un autogol al lui Guilherme, care a trimis în propria poartă o centrare a lui Grecu. Petrolul a mai ratat ulterior câteva oportunităţi de a prelua conducerea, dar Dinamo putea da lovitura la Ploieşti în minutele de prelungire, când Elton a ratat din câţiva metri, singur cu poarta goală.

S-a terminat 2-2 un meci foarte viu disputat, presărat cu multe greşeli de arbitraj. Egalul nu convine niciuneia dintre cele două formaţii. Pe de o parte, Petrolul luptă cu Astra pentru locul 2, în vreme ce Dinamo se duelează de la distanţă cu Vaslui şi Pandurii pentru celelalte locuri de Europa League. În altă ordine de idei, Răzvan Lucescu mai are de aşteptat cel puţin o săptămână până când ar putea obţine prima victorie pe banca ploieştenilor.

VIDEO Petrolul-Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite