VIDEO Au pierdut, dar au devenit campioni. PSG a câştigat pentru a doua oară consecutiv titlul în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a pierdut pe teren propriu meciul cu Rennes, scor 1-2, PSG a devenit matematic noua campioană a Franţei, profitând de pasul greşit făcut de Monaco în această etapă.

Înainte cu două etape de finalul stagiunii din Ligue 1, PSG mai avea nevoie de un singur punct din meciul cu Rennes pentru a deveni a doua oară consecutiv campioana Franţei. Însă, parizienii aveau la dispoziţie şi un alt scenariu în cazul în care principala urmăritoare, AS Monaco, făcea paşi greşiţi, ceea ce s-a şi întâmplat.

Cum Monaco a remizat în această etapă cu Guingamp, scor 1-1, PSG putea chiar să piardă meciul de acasă cu Rennes. Zlatan Ibrahimovici şi colegii săi au aflat că monegascii s-au împiedicat, ştiind că au devenit matematic campioni. Ei au intrat pe teren relaxaţi în meciul cu Rennes şi au reuşit, totuşi, să deschisă scorul prin Lavezzi, dar, în cele din urmă, au pierdut cu 2-1. Acest rezultat n-a mai contat în economia clasamentului, iar trupa lui Laurent Blanc a declanşat fiesta alături de propriii suporteri, chiar pe "Parc des Princes". 

Marea sărbătoare va fi organizată, însă, în ultima etapă, când PSG va juca pe teren propriu cu Montpellier, partidă la finalul căreia echipa lui Blanc va primi trofeul de campioană. Titlul nu este singurul trofeu câştigat de parizieni în acest sezon. Ei şi-au mai trecut în palmares şi Cupa Ligii Franţei, iar Zlatan Ibrahimovici are toate şansele să devină golgeterul din Ligue 1, în acest moment având în cont 25 de goluri înscrise, cu 9 mai multe decât principalii urmăritori.

Acesta a fost al patrulea titlu din istoria clubului din Paris, după cele obţinute în 1986, 1994 şi 2013, în contextul în care PSG a fost înfiinţată în 1970.

VIDEO cu bucuria jucătorilor lui PSG

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite