VIDEO România - Armenia 1-0: O victorie chinuită ne oferă speranţe de doi bani. Fanii au cerut demisia lui Daum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andone (stânga) a ratat mai multe ocazii. FOTO: David Muntean
Andone (stânga) a ratat mai multe ocazii. FOTO: David Muntean

Până acum, singurele victorii ale tricolorilor în mandatul selecţionerului neamţ au venit în partide în care adversarii au rămas în zece oameni. Vineri, pe „Arena Naţională“, oaspeţii au jucat cu un om mai puţin din minutul 54, însă tricolorii au marcat golul de trei puncte abia în minutul 90+1.

Christoph Daum a prefaţat meciul cu Armenia din preliminariile Mondialului din 2018, promiţând calificarea la...Euro 2020!

Iar prin alcătuirea primului „11“, neamţul a lăsat senzaţia că şi-a pregătit apărarea pentru un eventual rezultat nefavorabil, una care să-i dea posibilitatea să vorbească, din nou, despre viitor. Un viitor care, bineînţeles, să-l includă şi pe el pe banca tricolorilor.

Cu Băluţă (23 de ani) şi cu Cristi Ganea (25 de ani) printre titulari, amândoi folosiţi pentru prima dată într-o partidă oficială, România a făcut o primă repriză neconvingătoare. Prima ocazie a venit în minutul 9, atunci când Bogdan Stancu a intrat în careu, dar a trimis peste transversală dintr-o poziţie excelentă. Replica armenilor a venit în minutul 14: Mkhitaryan l-a lansat pe Barseghyan care a intrat în careu, dar şutul său a fost parat de Tătăruşanu. După şapte minute, oaspeţii au ameninţat din nou printr-o combinaţie rapidă pe centru între Pizzelli şi Barseghyan, dar şutul ultimului n-a nimerit cadrul porţii.

Repriza s-a încheiat cu semiocaziile irosite de Andone din mai multe poziţii şi cu un gol marcat de vârful legitimat la Deportivo, dar anulat pentru un ofsaid (38).

La reluare, s-a repetat scenariul meciului de la Erevan: Armenia a rămas în zece oameni, iar România a primit un penalty. Dacă în tur, cele două decizii au venit în minutul 3, de această dată, ele au fost dictate în minutul 54. O centrare trimisă în careu de Benzar l-a lovit în mână pe Voskanyan, iar arbitrul croat, Ivan Bebek, a arătat spre punctul cu var şi i-a acordat al doilea „galben“ fundaşului armean, care a plecat la vestiar. Bogdan Stancu a executat de la 11 metri, dar portarul Meliksetyan a ghicit colţul şi a trimis în corner. 

Având avantajul omului în plus, România a încercat să preseze, iar Chiricheş a trecut pe lângă deschiderea scorului, după un corner (61). Cinci minute mai târziu, centrarea lui Benzar de pe dreapta a ajuns în gura porţii, în faţa lui Andone, însă mingea a fost respinsă înainte ca vârful României să reacţioneze.

Ca şi cum neputinţa din jocul tricolorilor nu era de ajuns, în minutul 81, elevii lui Daum au devenit de-a dreptul comici! O centrare venită de pe stânga a traversat careul armean şi a ajuns la Benzar al cărui şut ar fi intrat în poartă. A intervenit însă Maxim de lângă bară din dorinţa de a fi el marcator. Reuşita sa a fost anulată însă pentru ofsaid. Spre norocul lui Maxim, faza s-a repetat în minutul 90+1, doar că, de această dată, mijlocaşul lui Mainz a marcat din poziţie regulamentară.

S-a terminat 1-0 şi, în acest moment, chiar şi o clasare pe locul 2 pare a fi un scenariu SF, în contextul victoriilor obţinute, astăzi, de Muntenegru şi de Danemarca, echipele aflate în faţa României în clasament.

CITEŞTE ŞI:

*VIDEO Salvator bădăran: Maxim i-a înjurat pe fani după golul cu Armenia. Cum şi-a explicat ieşirea penibilă

*Cornel Dinu, scăpat de sub control: „Maxim, un handicapat mintal! Daum e un măscărici“. Discurs şocant la televizor

*Daum cu abureala, Chiricheş cu palma grea: căpitanul naţionalei l-a contrazis pe selecţioner la TV. Toate reacţiile

Grupa E, etapa a 7-a

Kazahstan - Muntenegru 0-3

Danemarca - Polonia 4-0

România - Armenia 1-0

1. Polonia 16p

2. Muntenegru 13p

3. Danemarca 13p

4. România 9p

5. Armenia 6p

6. Kazahstan 2p

Luni: Armenia - Danemarca (19.00), Muntenegru - România (21.45, TVR1), Polonia - Kazahstan

VEZI GOLUL MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite