VIDEO România este noua campioană mondială universitară la handbal masculin! Naţionala a zdrobit Coreea de Sud în finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională masculină de handbal a României a devenit campioană mondială, după ce a învins echipa Coreei de Sud la CM universitar de la Malaga, Spania. În final, băieţii noştri s-au impus la o diferenţă de 8 goluri, conducând cu 28-20.

Eroul meciului a fost portarul român Ionuţ Iancu, în rândul lui fiind trecute nu mai puţin de 23 de parade reuşite.

În primele şapte minute România a condus cu 6-1, reuşind să ajungă la o diferenţă de opt puncte în prima repriză. În partea a doua a jocului situaţia s-a mai echilibrat, Coreea ajungând la un moment dat la numai două puncte în spatele naţionalei noastre.

În semifinale, românii au trecut de ţara gazdă, Spania, cu un scor de 29-26. În faza grupelor, România a câştigat două partide, 30-26 cu Portugalia şi 29-28 chiar cu echipa pe care a întâlnit-o ulterior în finală, Coreea de Sud. Singurul eşec din grupe s-a înregistrat cu echipa Egiptului, la o diferenţă de un punct, 27-28.

Sâmbătă după-amiază, echipa naţională feminină a României a obţinut medalia de argint, după meciul pierdut în finală în faţa Spaniei, cu scorul de 14-20.

Din lotul de aur al Romaniei de la CM au făcut parte: Ionuţ Iancu, Darius Makaria - portari; Andrei Bejinariu, Ionuţ Nistor-Ioniţă, Bogdan Moisă, Ciprian Şandru, Robert Militaru, Cosmin Capotă, Nicolae Ungureanu, Alexandru Budui, Demis Grigoraş, Adrian Rotaru, Mihail Huta, Dumitru Tudorancea - jucători. Antrenor principal a fost Ion Mihăilă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite