VIDEO România - Ungaria / Ce nu s-a văzut la televizor în timpul meciului: fum, petarde, gaze lacrimogene şi bătăi între suporterii români şi forţele de ordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un fan este plin de sânge după confruntările cu jandarmii şi cei de la BGS
Un fan este plin de sânge după confruntările cu jandarmii şi cei de la BGS

Mai mulţi suporteri români au fost bătuţi până la sânge de forţele de ordine de la BGS, ajutate şi de jandarmi, după ce s-a încercat evacuarea sectorului ocupat la inelul 1 din Peluza Nord de suporterii echipei noastre naţionale.

România şi Ungaria şi-au disputat un nou act fotbalistic, de data aceasta în preliminariile pentru Campionatul European din Franta, din 2016. Dacă valoarea celor două echipe a lăsat de dorit, meciul terminându-se 1-1, cele mai palpitante momente s-au petrecut în tribune, în special în prima repriză.

Ungaria a fost încurajată la Bucureşti de 4000 de suporteri care au fost comasaţi în partea dreaptă a Peluzei Nord. Nucleul dur al galeriilor de la Dinamo, U Cluj, Universitatea Craiova sau Timişoara au ocupat restul peluzei, alături de ceilalţi spectatori veniţi la meci.

Spiritele au început să se încingă încă dinaintea începerii meciului, atunci când au intrat în stadion fanii dinamovişti şi clujeni. Imediat, românii şi maghiarii au început să arunce unii în alţii cu petarde şi torţe, duelul purtându-se chiar şi în timpul intonării imnului Ungariei, huiduit de tot stadionul.

Situaţia a degenerat în minutul 15 când, după îndelungi parlamentări, jandarmii si angajaţii BGS i-au răspândit pe suporterii români de la primul inel din peluză, folosind gazele lacrimogene. Unul dintre spectatorii care au primit în plin gazele lacrimogene a sărit gardul de protecţie şi a vrut să fugă spre teren, însă a fost prins de pompieri şi de ceilalţi stewarzi BGS. Suporterii începurseră să arunce, la rândul lor, cu petarde în stewarzii de la BGS. În busculada creată, un fan venit din Cluj a fost bătut măr chiar sub ochii fiicei sale de cei de la BGS, dotaţi cu spray-uri iritante şi bastoane telescopice. Un alt suporter a suportat şi el o corecţie fizică, alegându-se cu nasul spart şi faţa plină de sânge. Imediat, mai mulţi fani l-au aruncat pe un stewart de la BGS peste gardul de protecţie din peluză!

O parte dintre suporteri a fugit spre tribuna a doua iar o altă parte a luat-o spre căile de acces din stadion. În acest timp, de la inelele superioare ale Peluzei zburau spre teren şi spre forţele de ordine petarde, scaune şi beţe de steaguri. După aproximativ cinsprezece minute, suporterii de la primul inel s-au regrupat iar golul marcat de Rusescu a mai liniştit spiritele în peluză, până la pauza.

Măsurile de securitate şi-au atins scopul, oamenii şi-au făcut treaba. Sper să nu fim suspendaţi, totuşi, ăsta e gîndul cu care plec de la stadion azi. Poate va fi vorba doar de o sancţiunea financiară. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF

Romania - Ungaria / Ce s-a intamplat inainte de startul meciului

Romania - Ungaria / Incidentele dintre suporteri din timpul intonarii imnului maghiarilor

image

Preliminariile CE 2016: Romania - Ungaria / Suporterii romani, batuti de jandarmi

Romania - Ungaria / Suporterii romani, batuti de jandarmi si de cei de la BGS

Ce nu s-a văzut la meciul România-Ungaria

suporter

În timpul pauzei s-au făcut numeroase apeluri de la staţia de amplificare prin care suporterii erau rugaţi cu insistenţă să nu mai arunce cu obiecte spre teren. Nici nu a început bine repriza a doua căci scandalul s-a mutat la inelul doi al Peluzei Nord. Jandarmii au intervenit şi aici în forţă, împrăştiindu-i pe suporteri cu gaze lacrimogene.
 

România - Ungaria / Incidentele din repriza a doua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite