VIDEO Ronaldo l-a făcut mare pe Casillas. Două recorduri incredibile stabilite de „San Iker” şi de Toni Kroos

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Real Madrid a câştigat cu 2-0 meciul cu FC Sevilla din Supercupa Europei, datorită „dublei” marcate de Cristiano Ronaldo, iar Iker Casillas a devenit primul jucător din istoria fotbalului care câştigă patru trofee majore ca şi căpitan al echipei.

Arată cu adevărat bine acest Real Madrid, în care achiziţiile Toni Kroos şi James Rodriguez, cu un mare plus pentru german, par a se fi adaptat din mers. Procentul de pase reuşite al germanului, 95 la sută, justifică pe declin decizia lui Ancelotti de a începe şi a încheia partida cu Toni Kroos pe teren. După ultimele 10 meciuri oficiale, germanul şi-a trecut în cont patru trofee: campionatul şi cupa în Germania, Cupa Mondială şi, acum, Supercupa Europei.

Disputat în Ţara Galilor, pe Cardiff City Stadium, meciul dintre Real şi FC Sevilla fost controlat cu lejeritate de Real Madrid, care a punctat de două ori prin starul Cristiano Ronaldo, servit de colegii săi din tripla “BBC” – Bale şi Benzema. “Este o zi specială pentru mine, e prima Supercupă a Europei pe care o câştig”, a afirmat Ronaldo, ceea ce nu e valabil şi pentru Iker Casillas.

Portarul de 33 de ani are în palmares şi Supercupa din 2002, însă cea obţinută marţi seara la Cardiff este prima din postura de căpitan. De altfel, Iker Casillas a doborât un nou record, câştigând patru trofee “externe”, Cupa Mondială, Campionatul European, Liga Campionilor şi Supercupa Europei din postura de căpitan al Spaniei, respectiv al Realului. Cu totul, numărul competiţiilor câştigate de San Iker a ajuns la respectabila cifră de 20.
Rămâne titular şi în campionat?
Pe lângă statistici, nici evoluţia decentă a lui Casillas, într-un meci în care Sevilla nu a avut mari faze de poartă, n-a rămas fără ecou în presa “de casă” a Realului. Italianul Carlo Ancelotti a fost chestionat pe seama posibilităţii ca legendarul portar să devină numărul 1 între buturi, după plecarea lui Diego Lopez la AC Milan. Mister Ancelotti s-a ferit să ofere un verdict: “Iker are încrederea tuturor.  Ce-a fost la Mondial, a trecut. Îl avem şi pe Keylor Navas, vom vedea”.
De altfel, marea provocare pentru Ancelotti va fi să ţină unit un vestiar, în care pot apărea nemulţumiri. Rămâne de văzut cum vor “înghiţi” pe viitor fotbalişti ca Xabi Alonso, Khedira, Di Maria, Isco sau Varane decizia de a rămâne pe bancă. “Nimeni nu e titular. Vor fi rotaţii în echipă, vom folosi toţi jucătorii”, a anunţat Ancelotti, pentru a pune din start capăt “plângerilor”.
“Rusescu va fi împrumutat”
La finalul partidei de la Cardiff, antrenorul Sevillei, Unai Emery, a fost întrebat de DolceSport care e viitorul lui Raul Rusescu.  "Există interes din partea mai multor echipe pentru Raul Rusescu. Nu ştiu dacă va ajunge în liga a doua din Spania, cert este că la Sevilla este o concurenţă acerbă în ofensivă. În acest moment se antrenează cu noi, dar încercăm să-i găsim o echipă unde poate juca, şi de ce nu, să-l ajute să revină la noi", a declarat Unai Emery la Dolcesport.
Rusescu a fost împrumutat anul trecut de Sevilla la Sporting Braga, dar portughezii nu au activat clauza de transfer definitiv. Atacantul român ar putea ajunge în acest an la Cordoba, echipă nou-promovată în La Liga, sau la Real Valladolid, în eşalonul secund.


Real Madrid 2
Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao (Marcelo 84) - Kroos, Modrici (Illarramendi 86), James Rodriguez (Isco 72) - Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo. Antrenor: Carlo Ancelotti
FC Sevilla 0
Beto - Coke (Figueiras 84), Fazio, Pareja, Navarro - Krychowiak, Carrico - Aleix Vidal (Aspas 66), Denis Suarez (Reyes 78), Vitolo - Bacca. Antrenor: Unai Emery
Goluri: C. Ronaldo 30, 49
Stadion Cardiff City: 33.000
Arbitru: Mark Clattenburg (Anglia)

Cele 20 de trofee ale lui Casillas
Cupa Mondială: 2010
Campionatul European: 2008, 2012
Liga Campionilor: 2000, 2002, 2014
Supercupa Europei: 2002, 2014
Cupa Intercontinentală: 2002
Campionatul Spaniei: 2001, 2003, 2007, 2008, 2012
Cupa Spaniei: 2011, 2014
Supercupa Spaniei: 2001, 2003, 2008, 2012

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite