VIDEO Seară istorică pentru fotbal: cine a câştigat al 10-lea duel Europa - America de Sud la Mondialul Cluburilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Spaniolii de la Real Madrid şi brazilienii de la Gremio s-au întâlnit, la Abu-Dhabi, în faţă a peste 41.000 de spectatori. Iar învingătoarea s-a ales cu cinci milioane de dolari.

Europa dă ora exactă în ceea ce priveşte fotbalul la nivel de cluburi! Real Madrid tocmai a câştigat ediţia cu numărul 14 al Mondialului Cluburilor, competiţie în finala căreia de zece ori s-au duelat formaţii din Europa şi din America de Sud. De şapte ori s-au impus europenii care, per total, au zece victorii în acest turneu.

Finala de sâmbătă a fost câştigată de „galactici“ cu 1-0 (Cristiano Ronaldo 53). Rezultatul a fost important din mai multe puncte de vedere:

*Real Madrid a devenit prima formaţie care s-a impus în două ediţii consecutive ale Mondialului Cluburilor. Până acum, deţinătoarea trofeului nu reuşise să se califice niciodată şi la următoarea ediţie.

*Real Madrid a reuşit după triumful de sâmbătă seară cel mai bun sezon din istoria clubului, unul în care a luat cinci trofee: titlul în Spania, Liga Campionilor, Supercupa Spaniei, Supercupa Europei şi Mondialul Cluburilor.

*Zinedine Zidane a devenit al doilea cel mai de succes manager al Realului, având deja opt trofee cucerite în mai puţin de doi ani. El e la egalitate cu Luis Molowny, care a pregătit Realul în patru mandate diferite.

*Real Madrid a egalat Barcelona la capitolul celor mai multe trofee câştigate la Mondialul Cluburilor. Fiecare grupare are trei ediţii în care s-a impus.

VEZI GOLUL MECIULUI REAL MADRID - GREMIO


Mondialul Cluburilor, Emirate 2017

Play-off

Al-Jazira - Auckland City 1-0

Sferturi

Pachuca - Wydad Casablanca 1-0
Al-Jazira - Urawa Reds 1-0

Semifinale

Gremio - Pachuca 1-0
Al-Jazira - Real Madrid 1-2

Finala mică

Al-Jazira - Pachuca 1-4

Finala

Real Madrid - Gremio 1-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite