VIDEO Sirianca de 11 ani, calificată pentru Jocurile Olimpice! Ultima dată, o româncă reuşise aşa ceva acum 52 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hend Zaza a reuşit o performanţă uluitoare, având în vedere vârsta ei
Hend Zaza a reuşit o performanţă uluitoare, având în vedere vârsta ei

Lumea sportului furnizează, periodic, poveşti fabuloase, iar cea scrisă de Hend Zaza (tenis de masă) se încadrează în această categorie.

Siria va avea, în premieră, o reprezentantă la Jocurile Olimpice în concursul de tenis de masă. Asta după ce Hend Zaza (11 ani) a obţinut biletele pentru Tokyo, câştigând un turneu de calificare, găzduit de Iordania, săptămâna trecută. 

Născută în 2009, Zaza, aflată pe locul 155 în lume în momentul în care a intrat în turneul preolimpic, a trecut de o adversară de 42 de ani în meciul decisiv! A învins-o pe Mariana Sahakian din Liban, câştigând proba feminină, scor 4-3.

Hend

Hend Zaza (foto, sus) va deveni a 5-a cea mai tânără sportivă participantă la o ediţie a Jocurilor Olimpice. Şi e pentru prima dată din 1968 încoace, când o sportivă de doar 11 ani ajunge la JO! Ultima dată, această performanţă a fost atinsă de o româncă, patinatoarea Beatrice Huştiu, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Grenoble. Atunci, Beatrice, care se antrena şase ore pe zi, a fost şi portdrapelul României.

Comitettul Olimpic Sirian a postat un video pe Youtube după ce Hend Zaza s-a calificat pentru JO 2020:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite