VIDEO Terminat pe viaţă: Ce a păţit reporterul american care a descris-o pe Venus Williams drept o „gorilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scandal mediatic de proporţii a izbucnit, anul trecut, în Statele Unite, după ce un comentator al postului ESPN a folosit un termen controversat în timpul unui meci de la Australian Open.

Surorile Williams au avut mult de suferit, de-a lungul carierei, din cauza faptului că posedă o musculatură dezvoltată. La un moment dat, preşedintele Federaţiei de Tenis din Rusia s-a referit la Serena şi la Venus cu apelativul de „fraţii Williams“.

Atunci, Shamil Tarpischev a fost amendat cu 25.000 de dolari de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) şi s-a ales şi cu o suspendare de un an.

Un episod la fel de controversat a avut loc la Australian Open 2017, în timpul unui meci jucat de Venus Williams. Atunci, potrivit Digi Sport, comentatorul postului ESPN, Doug Adler, a folosit termenul de „gorilla effect“ pentru a descrie strategia folosită de Venus.

Remarca sa a stârnit un mare scandal, care s-a încheiat cu concedierea lui Adler de la ESPN! Acum, părţile au ajuns la tribunal, iar Adler, care a jucat tenis în timpul facultăţii, a povestit că nu-şi mai găseşte de lucru din cauza acestui scandal.

„Cei de la ESPN m-au omorât. M-au făcut imposibil de angajat. Mi-au sfârşit cariera, mi-au ucis reputaţia. Ce altceva aş putea să mai fac? N-am făcut nimic greşit“, a spus Adler. Iar avocatul său, David Ring, a explicat că, de fapt, termenul folosit de clientul său a fost înţeles greşit.

„Atunci, cumva pe Twitter cineva a spus că el a făcut-o gorilă pe Venus. ESPN l-a concediat a doua zi pentru ceva ce n-a spus. Doug Alder şi-a pierdut serviciul şi reputaţia. Când ESPN l-a concediat a devenit brusc tipul dat afară pentru o remarcă rasistă pe care nu a făcut-o niciodată“, a spus avocatul.

Atât Adler, cât şi Ring susţin că termenul folosit în timpul comentariului a fost „guerrilla effect“, adică „tactici de gherilă“, menit să descrie jocul agresiv prestat de Venus Williams.

VEZI COMENTARIUL CARE A DUS LA CONCEDIEREA LUI DOUG ADLER

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite