VIDEO Viitorul - ACS Poli 1-2: echipa lui Hagi a marcat golul serii în Liga I, dar „Regele“ a luat foc şi a trecut la acuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Derby-ul pentru evitarea retrogradării a fost decis de o gafă a lui Alexandru Tudor, care a năruit munca gazdelor şi l-a scos din sărite pe fostul căpitan al naţionalei.

După două partide fără sare şi piper, vineri seară, surprinzător, un meci care nu anunţa mare lucru, Viitorul - ACS Poli, a oferit de toate: trei goluri, dintre care unul formidabil, şi un fotbal de un nivel acceptabil. Din păcate, rezultatul a fost decis de o gafă a centralului Alexandru Tudor.

Scorul a fost deschis de golgheterul timişorenilor, Szekely, cel care a punctat cu capul din centrarea lui Nanu (18), ajungând la nouă goluri în actualul campionat. Cu trei minute înainte de pauză, Băluţă a restabilit egalitatea cu un şut formidabil, fără preluare, din interiorul careului, care s-a dus sub transversală. După pauză, s-a petrecut cea mai controversată fază a întâlnirii.

Băluţă a fost faultat în careu de sârbul Morariju, Tudor n-a dictat nimic, iar pe contraatac, servantul de la primul gol, Nanu, a punctat pentru 2-1. Până la final, în ciuda atacurilor gazdelor, scorul a rămas neschimbat, iar ACS Poli a obţinut prima victorie cu Dan Alexa pe bancă.

Cu nouă runde înainte de terminarea campionatului, Viitorul e pe penultimul loc cu 23 de puncte, la două puncte de locul 14, primul care asigură rămânerea în prima ligă. ACS Poli a urcat pe poziţia a 12-a cu 29 de puncte, la cinci „lungimi“ de poziţia a 15-a, prima care duce în liga secundă.

Hagi, nervos: „S-a arbitrat cu tentă“

La final, finanţatorul celor de la Viitorul, Gheorghe Hagi, a fost foarte iritat din cauza prestaţiei lui Alexandru Tudor. „Am avut penalty clar, s-a arbitrat cu tentă! Am avut 11 metri şi cu Ceahlăul. E dezamăgire, normal, când lucrurile sunt clare, cum să nu le vezi? Noi încercăm imposibilul, mai sunt nouă etape, 27 de puncte în joc. Arbitrul să dea ce vede, să facă ce trebuie! Avem meciuri grele, mergem să ne batem, ce să facem? Am avut un penalty foarte clar, pe care trebuia să-l dea“, a spus „Regele“ la Digi Sport.

Alexa a admis: „Am avut şansă“

De partea cealaltă, Dan Alexa a recunoscut că ACS Poli a învins cu noroc. „Mă bucur foarte mult pentru victorie, mai ales că a fost un meci de şase puncte. Jucătorii au avut caracter, atitudine, dar am avut şi puţină şansă. Noi am ştiut că ei se vor desface şi vor face greşeli în apărare, de care am şi profitat. A fost o victorie imensă, am avut trei înfrângeri, eram cu moralul la pământ. Am mare încredere că voi salva echipa, deşi mai am multe lucruri de pus la punct, e de muncă aici“, a spus tehnicianul bănăţenilor.

Alexa a evitat să-i dea o replică lui Hagi, care a atacat arbitrajul: „Pe Gică Hagi îl respect enorm, el e un exemplu pentru mine. Eu îi urez baftă, are un proiect serios şi el poate continua şi în cazul retrogradării“.

VEZI REZUMATUL MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite