Viitorul fotbalului românesc promite: copiii de la Juventus Academy Bucureşti au câştigat Campionatul Mondial al Academiilor Juventus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
academia juventus

Fotbalul românesc are viitor. Au demonstrat-o copiii de la Juventus Academy Bucureşti, conduşi de managerul general Massimo Pedrazzini, care au câştigat Campionatul Mondial al Academiilor Juventus, la care au participat 85 de echipe din 28 de ţări aflate pe 6 continente.

Micuţii fotbalişti români au triumfat în finala JA World Cup 2019 de vineri seară, de pe Allianz Stadium, celebra arenă a campioanei Italiei, câştigând cu scorul de 5-2 în faţa belgienilor de la Academia Belux. Este o performanţă uriaşă, în condiţiile în care România a fost invitată în premieră să participe la turneul final. Toate cele trei echipe ale noastre au ajuns în sferturi, iar una dintre ele a câştigat competiţia!

Campionii noştri vor se vor întoarce în România duminică, 16 iunie. Avionul lor, din direcţia Bergamo, va ateriza pe Aeroportul Henri Coandă la ora 12:10.

Robert Rădoi, Mario Gabriel Ion, Eduard Pena, Antonio Voica, Călin Petru Popescu, Angelo Radu, Lucas Zimnicaru, Mihai Răzvan Costache, Fineas Mureşan. Aceasta este echipa care a produs marea surpriză la JA World Cup 2019. Unii dintre aceşti copii ne vor scoate pe străzi, de bucurie, peste câţiva ani. 

La turneul final al JA World Cup, România a avut ocazia să alinieze trei echipe: două la categoria de vârstă 2008-2009 şi una la categoria de vârstă 2006-2007. Toate trei au reuşit să treacă de grupele de calificare, să învingă în optimi şi să se califice în sferturile de finală. Iar una dintre ele a câştigat trofeul, după un meci electrizant. 

„Suntem campioni mondiali şi aşa ceva este incredibil, mai ales că încă nu am deschis Academia. Finala a fost un meci fabulos, iar băieţii au luptat, cum se spune, până la moarte. Au mentalitate de campioni şi e treaba noastră să îi motivăm ca să devină campionii de mâine, care să ne scoată pe străzi de bucurie”, a declarat Luigino Pellegrini, cel care a adus Juventus în România.

După părerea lui Luca Stoica, a cărui echipă a ajuns până în sferturi, marea performanţă a fotbaliştilor români se explică prin atitudinea din teren. „Ei nu au ţinut capul sus, ca noi”, a spus Luca, autor a 7 goluri la turneul final.

La rândul lui, Vlad Oargă (12 ani), din Cluj-Napoca, declarat Cel mai bun jucător al Academiei din România, a apreciat nivelul foarte bun al adversarilor. „Au fost buni, tehnici, înalţi, au dezvoltate foarte bine relaţiile de echipă”. Vlad Oargă a fost al patrulea golgeter al turneului, cu 9 goluri marcate.

Portarul campionilor, Robert Rădoi, s-a bucurat că a cunoscut fotbalişti din toată lumea şi că putut vedea cu ochii lui nivelul acestora. „Cel mai frumos moment a fost atunci când am apărat penalty-ul din semifinală şi am dus echipa în finala de pe Allianz Stadium”, spune copilul, care a apărat un penalty şi în finala cu belgienii.

Massimo Pedrazzini, Managerul General al Juventus Academy Bucureşti, este încântat de atitudinea copiilor: „Au jucat finala pe un stadion unde iarba a fost călcată de de cei mai buni fotbalişti din lume, cum e Cristiano Ronaldo, de campioni europeni si mondiali. Toţi copiii noştri au fost minunaţi şi au înţeles că participarea la acest turneu a fost o oportunitate deosebită. Trebuie să ştie că drumul nu este uşor şi nu este scurt, dar noi îi vom ajuta să fie unul de succes. Pentru că merită”.

Lorenzo Grossi, aflat în staff-ul Juventus, va din această vară Head Coach al Juventus Academy Bucureşti. I-a observat cu atenţie pe băieţii noştri, pe unii îi cunoştea deja de la tabăra de fotbal JTC România din 2018, şi este încântat: „Copiii s-au comportat admirabil, iar faptul că au câştigat un turneu la care au participat 85 de echipe este un foarte mare succes. Ne aşteptăm la rezultate remarcabile la Academia din Bucureşti. Începutul este excelent!”.

Juventus Academy Bucureşti este un  program multianual de pregătire în stilul si metodologia Juventus, cu antrenori italieni de la şcolile de fotbal Juventus şi specialişti din România, adus în ţara noastră de Luigino Pellegrini, fostul impresar al lui Roberto Baggio. Manager General este Massimo Pedrazzini, fostul antrenor al echipei Steaua Bucureşti. Academia de fotbal Juventus pregăteşte copii cu vârste între 5 şi 12 ani începând din această vară (15 iulie), la baza sportivă din Complexul Agronomie. 

Fiecare copil înscris la Juventus Academy Bucureşti primeşte echipament original Juventus, beneficiază de asigurare medicală individuală şi participă la trei antrenamente şi un meci de fotbal săptămânal. De asemenea, vor fi organizate mai multe activităţi educaţionale pentru copii şi părinţii acestora: cursuri de limba italiană, campanii şi evenimente anti-bullying, întâlniri cu psihologii Academiei, cursuri de nutriţie etc.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite