Viitorul lui Hagi suferă pentru glorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul Constanţa, echipa academiei „Regelui", a fost învinsă, cu 2-1, la Tunari de echipa locală şi a pierdut prima poziţie în clasamentul seriei secunde a Ligii a III-a. Tinerii jucători de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi" au fost nevoiţi să înfrunte un teren mocirlos şi un arbitraj părtinitor la meciul de ieri din etapa a 16-a a Ligii a III-a.

Scandal, urlete, ţipete, injurii către arbitrii, spectatori nervoşi şi o bancă de rezerve a oaspeţilor pe cale să explodeze.


Fotbalul mic se aseamănă în multe privinţe cu cel din primul eşalon şi chiar dacă Viitorul Constanţa este îmbrăcată într-o altă aură de către lumea sportului, în realitate păstrează aceleaşi metehne ca şi echipele din Liga I. Micuţul stadion din Tunari a fost luat cu asalt de săteni, aidoma arenelor din provincie, umplute până la refuz în momentul venirii granzilor campionatului.


Pe teren, fiecare jucător al constanţenilor încearcă să imite câte ceva din jocul lui Hagi. Totuşi, când lucrurile nu merg cum trebuie şi FC Tunari întoarce rezultatul, învingând cu 2-1, se risipeşte orice urmă de misticism din jurul echipei oaspete, iar „galacticii" de la malul Mării Negre coboară rapid la stadiul de simpli participanţi în micile războaie ale competiţiilor interne.


„Băi nenorocitule, ne mănânci meciul. Să te duci dracu' tu, cu tot neamu' tău", s-a auzit răcnetul nervos al antrenorului Ianis Guda, în momentul în care brigada de arbitri, condusă de centralul de „A", Marius Bocăneală, a anulat un gol Viitorului.

Dacă până în acel moment fusese destul de liniştit, Guda a trăit finalul meciului asemenea lui Sorin Cârţu sau Dan Petrescu. Ba chiar i-a şi aşteptat pe arbitri la gura tunelului care duce spre vestiare, pentru a le mai adresa încă un potop de înjurături, în hărmălaia generală produsă de arbitrajul ciudat al „fluieraşilor".

Viitorul vrea promovarea în Liga a II-a

De la Alin Cârstocea, marcatorul de 17 ani al Viitorului, la căpitanul Ionel Posteucă, şi de la Alexandru Grigoraş, fiul antrenorului de la Poli Iaşi, şi până la vedeta echipei, Aurelian Chiţu, toţi fotbaliştii Viitorului nu au în cap decât un singur lucru: să ajungă să se bată cu Steaua şi Dinamo în lumea bună a fotbalului românesc.

„Mai avem mult până să emitem pretenţii. O luăm pas cu pas. E bine că suntem acolo în faţă şi cred că am fi bătut şi astăzi dacă terenul se prezenta în condiţii decente. Pentru noi, obiectivul rămâne promovarea", a spus tehnicianul constănţenilor, Ianis Guda.

Referitor la afirmaţia lui Hagi, conform căreia odată cu promovarea ar coborî din nou în iarbă pentru a antrena, Guda s-a arătat încântat: „Nici măcar nu contează cine stă pe bancă, putem să facem cu schimbul. Important este că Gică se dedică total proiectului şi participă intens în fiecare acţiune a Academiei".

Hagi n-a venit la meci de teamă să nu fie înjurat

Pe măsură ce umpleau stadionul, spectatorii prezenţi căutau cu privirea un singur om, pe Gică Hagi (foto). Totuşi, iniţiatorul proiectului nu a venit la meci, temându-se de admonestările localnicilor, unii dintre ei simpatizanţi ai duşmanului Gigi Becali.

image

„Bă rataţilor, ce dacă vă dă Hagi bani cu sacu', acu' ce-o vrea şi «Regele» ăsta, să bată numai cu japca, să ne dăm din calea lor?!", s-au auzit nemulţumirile din tribună, confirmând că alegerea fostului decar a fost cea bună.

„Principalul motiv pentru care Gică n-a venit a fost acela că românii nu ştiu să îşi aprecieze adevăratele valori şi ceea ce se vrea a face la această academie. Unde să vină?! N-aţi văzut că îl înjurau, deşi el nici nu era prezent?", ne-a spus Guda la finalul meciului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite