Viitorul luminos pentru handbalul feminin românesc: junioarele tricolore s-au calificat la Campionatul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Junioarele României U17 vor ataca titlul european în Macedonia
Junioarele României U17 vor ataca titlul european în Macedonia

Naţionala U17 ani a României s-a calificat la turneul final al Campionatului European 2015, după ce a învins în meciul decisiv reprezentativa Turciei, scor 37-21.

Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Alexandra Muntean (CNE Rm.Vâlcea), autoare a zece goluri. Ea a câştigat şi titlul de golgheteră a turneului de calificare de la Turda cu 17 reuşite în total.

În primul meci din grupe, generaţia antrenată de legendarele Mariana Târcă şi Luminiţa Huţupan a învins Finlanda, scor 30-22. Cu două victorii, tricolorele au obţinut biletele pentru Campionatul European, care se va desfăşura la Skopje (Macedonia) în luna august. În urmă cu un an, naţionala sub 18 ani a României a câştigat în Macedonia titlul mondial.

Antrenoarea Mariana Târcă prevede un viitor de aur "Generaţiei pui de dac", aşa cum a fost numită de FR Handbal. "Cu multă muncă, o parte dintre aceste fete vor deveni campioanele de mâine. Sunt convinsă că în 2-3 ani unele vor ajunge în naţionala de senioare. Dacă va exista răbdare, România poate construi o nouă generaţie care să câştige medalii la Jocurile Olimpice şi la Campionatele Mondiale", a declarat Mariana Târcă, potrivit unui comunicat de presă remis de FR Handbal. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite