Viitorul lui Mutu, în mâinile judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Briliantul“ îşi va afla azi perioada de suspendare. Procesul, care se va desfăşura la Roma, va începe la ora 11.30. Decizia judecătorilor va fi irevocabilă în Italia. Procurorii Agenţiei Italiene Antidoping au solicitat o suspendare de un an a lui Adi Mutu, însă avocaţii românului speră ca sancţiunea să fie de cel mult şapte-opt luni.

După 81 de zile de aştep-tare, cazul „Sibutramina" a ajuns la final. Atacantul Fiorentinei a fost descoperit cu substanţe interzise în corp la 28 ianuarie 2010, fiind suspendat imediat din toate competiţiile. Au urmat audierile preliminarii şi adunarea probelor, Mutu bazân-du-şi apărarea pe faptul că a fost de bună-credinţă şi că nu cunoştea efectul nociv al pastilelor pe care le-a luat. „Un an în afara terenului!", au cerut procurorii antidoping italieni, fără să ia în calcul precedentul „Chelsea".

Practic, pornind de la aceas-tă propunere se vor derula audierile finale de astăzi, programate în jurul prânzului în Sala Campionilor din Palatul Bonifati (n.r.: din cadrul Comitetului Olimpic Italian de la Roma). Evident, avocaţii „Briliantului" nu au renunţat să spere într-o pedeapsă de câteva luni, care să-i permită lui Mutu reluarea cât mai rapidă a activităţii sportive.

„Viitorul său depinde de perioada de suspendare", au spus apropiaţii fotbalistului, inclusiv impresarii Giovani şi Victor Becali. Decizia judecătorilor va fi irevocabilă în Italia, singura instanţă de apel fiind Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Varianta optimistă: şapte luni

Cum perioada de suspendare se va calcula începând cu data de 28 ianuarie 2010, Mutu va putea să joace din nou într-un meci oficial la finalul lunii august, adică exact atunci când este programat startul unei noi ediţii din campionatul Italiei.

În acest caz, Fiorentina are două variante: de a-l păstra pe român în lot sau de a accepta în vară o ofertă de transfer avantajoasă. Totuşi, este greu de crezut că se va găsi un club care să investească 8-10 milioane de euro pe un jucător fără meciuri în picioare.

Varianta pesimistă: un an

Dacă judecătorii vor confirma propunerea făcută de procurori, Mutu va fi scos din circuitul sportiv până la începutul anului 2011. E dificil de preconizat efectul unei asemenea situaţii, însă cea mai plauzibilă variantă pare să fie rezilierea amiabilă a contractului lui Mutu cu Fiorentina.

Astfel, ca jucător liber, „Briliantul" îşi va putea găsi mai uşor o echipă, iar clubul „viola" se va elibera de plata unui salariu consistent. Românul mai are contract până în vara lui 2012 cu gruparea italiană şi câştigă 2,5 milioane de euro pe stagiune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite