Sport

articolul anterior articolul urmator

Vine decontul pentru coronavirus: Anunţul unui neamţ arată dimensiunile dezastrului

10
20 May 2020 07:01:14
Autor: Amir Kiarash
Thomas Bach a anunţat că CIO va susţine Comitetele Olimpice, urmând să le aloce o sumă totală de 150 de milioane de dolari
Thomas Bach a anunţat că CIO va susţine Comitetele Olimpice, urmând să le aloce o sumă totală de 150 de milioane de dolari

Pe lângă faptul că a creat o armată de şomeri în întreaga lume, pandemia ne va oferi, în următoarea perioadă, „note de plată“ în toate domeniile de activitate. Iar criza financiară încă nu ne-a lovit în toată splendoarea ei!

Sloganul „Stăm acasă, salvăm vieţi“ ne-a ajutat să încetinim răspândirea noului coronavirus, dar, în acelaşi timp, prin „paralizarea“ economiei, a creat multiple alte probleme ale căror efecte se vor vedea, treptat, în următoarele luni.
 
Şi nu doar economia a fost distrusă la nivel global! Cu greu poate fi găsit un domeniu de activitate, rămas neatins de pandemie. Iar sportul a fost chiar printre cele mai afectate, fiind, practic, îngenuncheat, după ce toate competiţiile au fost fie suspendate, fie amânate, fie anulate!
 
2020 ar fi trebuit să fie un an major pentru sportul mondial, cu două evenimente uriaşe, Campionatul European de fotbal şi Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo. Ambele întreceri au fost însă mutate pentru 2021. Şi nici atunci nu se ştie dacă vor avea loc!
 
Cert e că amânarea acestor evenimente a generat pierderi financiare colosale. Iar neamţul Thomas Bach, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional (CIO), tocmai a anunţat „nota de plată“ primită de CIO după amânarea JO 2020: 800 de milioane de dolari! Vorbim despre cea mai mare pierdere din istoria CIO, după cum a informat site-ul Insidethegames.
 
Şi acesta poate fi doar începutul unui dezastru financiar de proporţii istorice. Japonia „tremură“ cu gândul că Jocurile Olimpice pot fi anulate definitiv, dacă nu va exista posibilitatea organizării lor nici la anul! Niponii au cheltuit peste 12 miliarde de dolari pentru acest eveniment, considerat cea mai mare sărbătoare a sportului mondial.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Utilizator Adevărul
20.05.2020, 07:51:35

Comentariu considerat abuziv.

Un cititor
20.05.2020, 09:07:01

Sa nu neglijam inca un aspect ! Poate cel mai important ! Criza sociala ! Deja se vede !!! Radicalistii, idiotii prind teren ! Logic...... dupa ac criza ar trebui sa vedem, urgent, adoptata legea obligativitatii vaccinarilor !!! Nu o vedem ! Este dezastru in fiecare an cu rujeola si nu numai. Apoi, ar trebui sa vedem masuri nu doar superficiale, ci profunde, nu doar sporadice de igiena in spatiul public. Masura determinanta !!! Nu rezolvi nimic daca freci mijlocul soselelor in fiecare zi pana elimini asfaltul, dar pe trotuare, sau blocurile sunt insalubre etc...daca avem munti de gunoaie pe ape, in paduri, pe campuri etc.... Romania destepta ar fi inceput cu ac aspecte.

0 (4 voturi)
Ionel Marcu
20.05.2020, 09:57:22

Ai dreptate, cititorule, criza socială e mult mai importantă decât criza sportului. În sport pierd bani mulți cei ce au deja bani mulți pe când blocajul economic de 2-3 luni sau mai mult duce la șomaj masiv, pierderi enorme la buget și sărăcirea celor deja săraci.

+4 (4 voturi)
Alexandru Preda
20.05.2020, 09:15:58

Pupați-i pe suedezi! Au salvat economia calcand la propriu peste cadavre. Sa le fie rușine!

+2 (6 voturi)
Un cititor
20.05.2020, 09:53:46

Alexandru Preda , Sunt si la noi destui idioti care ar fi dorit acelasi lucru. Sunt de notorietate aceste cazuri ! Incredibil cum pot unii sa actioneze dupa sloganul "se salveaza cine poate" !

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările