Virgil Stănescu a intrat în cursa pentru postul de preşedinte al Federaţiei Române de Baschet: Are un CV impresionant

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stanescu

Virgil Stănescu (44 de ani) şi-a lansat, în mod oficial, candidatura la postul de preşedinte al Federaţiei Române de Baschet (FRB).

Actualmente, preşedinte al Sports Hub, o organizaţie de antreprenoriat sportiv, dar şi director executiv al comunităţii de business CEO Clubs, Stănescu e unul dintre cei mai reprezentativi jucători din baschetul românesc, în ultimele trei decenii.

Autor al podcast-ului SportED Talks, Stănescu şi-a anunţat intenţia de a participa în cursa pentru ocuparea postului de preşedinte al FR Baschet tot în mediul online, pe platforma frb.virgilstanescu.ro.

„Nu vreau să transform această platformă într-un colţ al monologului, ci doresc ca oamenii să-şi exprime părerea despre obiectivele din program şi să spună care sunt provocările pe care le întâlnesc în comunităţile de baschet din care fac parte sau pe care le reprezintă“, a spus Stănescu.

Cu o carieră sportivă care a inclus evoluţii în campionatul universitar nord-american şi apoi la echipe de club din cele mai puternice campionate din Europa, Stănescu şi-a completat evoluţiile de pe teren cu o activitate academică şi apoi profesională la cel mai înalt nivel. 

Are o diplomă în management de la Universitatea din Alabama de Sud, Statele Unite, la care se adaugă un Master în Management şi Leadership susţinut la Northumbria, Marea Britanie, care se află printre cele mai bune unu la sută universităţi de business din lume, precum şi numeroase cursuri, printre care şi FIBA Manager, al Federaţiei Internaţionale de Baschet.

  

„Am învăţat că meciul se întâmplă pe teren. Că dacă vrei să schimbi ceva trebuie să te implici şi trebuie să fii pregătit pentru asta. Numai aşa ai o şansă la victorie. Pot să ajut baschetul românesc să câştige prin ce am învăţat, prin ce am exersat şi printr-o echipă profesionistă şi bine antrenată pentru a urmări performanţa, atât în sport, cât şi în business“, a mai declarat Stănescu. 

Fostul căpitan al echipei naţionale, desemnat de cinci ori cel mai bun baschetbalist român, îşi va prezenta în perioada următoare, pe platforma frb.virgilstanescu.ro, programul care cuprinde opt obiective majore pentru următorii patru ani. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite