Visează un loc la Jocurile Olimpice, la 43 de ani! Motivaţia specială a unei veterane a tenisului: „Era obiectivul comun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tamarine Tanasugarn
Tamarine Tanasugarn

Thailandeza Tamarine Tanasugarn va avea 44 de ani în timpul ediţiei Jocurilor Olimpice din 2021, însă asta nu o împiedică să viseze.

S-au împlinit 12 ani din momentul în care Tamarine Tanasugarn juca unicul său sfert de finală într-un turneu de Mare Şlem, la o ediţie memorabilă a Wimbledonului, care se încheia cu celebra finală de la masculin, în care Rafael Nadal îl detrona pe Roger Federer, după 9-7 în setul decisiv.

Apoi, în 2012, sportiva din Thailanda a dispărut din peisajul Grand Slam-urilor la simplu. Ultimul meci de simplu l-a jucat în aprilie 2015, la un turneu ITF modest. În decembrie 2018, şi-a reluat însă timid parcursul în tenisul profesionist, cu câteva turnee de dublu. Iar în prezent, clasamentul ei în această probă este îngheţat la poziţia 380.

Tamarine Tanasugarn afirmă că îşi doreşte să joace la Jocurile Olimpice, pentru a onora memoria tatălui său, răpus de cancer la începutul acestui an.

Cu trei ani în urmă, tata a fost diagnosticat cu cancer. Jocurile Olimpice urmau să se ţină Japonia. Iar tata a participat la rândul lui la Jocurile din Japonia, în 1964, în echipa de baschet a Thailandei. Am încercat să îl îmbărbătez - hai să mergem la Tokyo! Chiar îmi doream să fac asta şi pentru el. Era obiectivul nostru comun: eu - cu tenisul, el - cu sănătatea. Din păcate, el a murit în ianuarie, dar eu vreau să păstrez obiectivul pentru anul viitor. Tamarine Tanasugarn, jucătoare de tenis, 43 de ani  

Până să îşi împlinească acest vis, Tamarin Tanasugarn şi-a deschis o Academie de Tenis în ţara sa, unde ajută copiii să înveţe secretele sportului-alb, scrie Tennis World USA.

  • Tanasugarn a adus Thailandei cea mai bună clasare WTA dinn istorie, urcând până pe locul 19 mondial la simplu. A câştigat patru tiluri WTA la simplu şi opt la dublu.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite