Vor tot, dar au nevoie de noroc. Liverpool versus City, AC Milan versus Inter

0
Publicat:
Ultima actualizare:
liverpool man united

Au luat deja două trofee şi se gândesc că ar putea să mai pună mâna pe încă două. Liverpool a câştigat deja Cupa Angliei şi Cupa Ligii şi speră că ar putea reuşi o cvadruplă istorică, să adauge acestor performanţe şi Liga Campionilor, dar şi campionatul englez.

Titlul în Anglia se va acorda în ultima etapă, cele două formaţii care pot câştiga campionatul de peste Canalul Mânecii fiind Manchester City (90 de puncte) şi Liverpool (89 de puncte), ambele jucând acasă, prima cu Aston Villa, iar a doua echipă cu Wolverhampton (duminică, 18.00, Eurosport 1).

Cele două formaţii sunt despărţite de un singur punct în clasament, orice pas greşit putând însemna dezastrul. O victorie a lui Manchester City ar reprezenta al patrulea titlu Premier League obţinut de club în ultimele cinci ediţii ale competiţiei. De partea cealaltă, Liverpool caută să câştige al treilea trofeu al sezonului, după succesele din Cupa Angliei şi Cupa Ligii. Echipa condusă de Jurgen Klopp încă are şanse la o cvadruplă istorică, urmând să joace şi în finala UEFA Champions League la sfârşitul lunii mai.

Antrenorul echipei FC Liverpool este conectat total la finalul acestui sezon, în penultimul meci din campionat, 2-1, cu Southampton, lăsându-le să se odihnească pe vedetele Mohamed Salah, Virgil Van Dijk, Sadio Mane şi Alexander-Arnold.

„Este puţin probabil să câştigăm titlul, pentru că Manchester City joacă acasă, cu Aston Villa, dar ăsta este fotbalul. Dacă cineva vrea ca noi să fim campioni, atunci trebuie să câştigăm mai întâi, iar Aston Villa trebuie să ia un punct cu City. Este posibil. Puţin probabil, dar e posibil. Şi asta e suficient de bine”, a declarat Klopp. „Sunt mulţumit că ne-am descurcat cu Southampton şi fără cei care au jucat 120 de minute în finala Cupei Ligii. E ca şi cum ai avea mai multe Ferrari în garaj pe care trebuie doar să le scoţi”, a adăugat antrenorul german.

Situaţie asemănătoare în Italia

O etapă a mai rămas de disputat şi în Italia, acolo unde concitadinele AC Milan şi Inter sunt despărţite de două puncte. Milanezii sunt aproape de a câştiga primul Scudetto după 11 ani, dar trebuie să treacă de Sassuolo (locul 11 în campionat), echipă ca care joacă şi căpitanul echipei naţionale a României, Vlad Chiricheş. Inter pare a avea o ultimă etapă mai uşoară, joacă acasă, cu ocupanta locului 15, cu Sampdoria (n.n. – ambele meciuri, de la ora 19.00, duminică). „Nu am terminat treaba, nu s-a sfârşit campionatul. Trebuie să rămânem calmi şi concentraţi, pentru că asta se va dovedi decisiv în final. Nu sunt însă îngrijorat pentru că văd cât de focusaţi sunt elevii mei”, şi-a explicat şansele la titlu antrenorul milanezilor, Stefano Pioli.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite