Weekend incendiar la Mamaia: România va înfrunta Slovacia la Cupa Davis. Ce au spus Tecău, Mergea, Copil şi Ungur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce am avut o semifinală românească la dublu, la Wimbledon, iar Tecău a reuşit să se întoarcă în ţară cu trofeul în mână, acum iubitorii sportului alb vor avea parte de o serie de confruntări pasionante pe litoral.

România şi Slovacia se vor întâlni, între 17 şi 19 iulie, la clubul „Idu“ din Mamaia, meciurile contând pentru turul II al Grupei I din Zona Euro / Africa la Cupa Davis.

Iată cum se vor disputa partidele:

Vineri (ora 13.00)

Marius Copil (180 ATP) – Norbert Gombos (126 ATP)

Adrian Ungur (199 ATP) - Martin Klizan (38 ATP)

Sâmbătă (ora 15.00)

Horia Tecău / Florin Mergea - Andrej Martin / Igor Zelenay

Duminică (ora 11.30)

Marius Copil (180 ATP)  - Martin Klizan (38 ATP)

Adrian Ungur (199 ATP) - Norbert Gombos (126 ATP)

Echipa care se va impune după aceste confruntări va juca barajul pentru accederea în Grupa Mondială, în timp ce învinsa va merge în turul I din Grupa I, Zona Euro/Africană.

Slovacii sunt siguri de victorie

România porneşte cu şansa a doua, iar vedeta slovacilor, Martin Klizan, a lăsat de înţeles că ai lui se vor impune fără probleme.

Cu toatea acestea, potrivit Digi Sport, jucătorii români sunt încrezători că pot da peste cap calculele hârtiei.

„Teoretic, Klizan pleacă cu prima şansă. E mult mai bine clasat decât mine, dar eu sunt încrezător în forţele mele. M-am pregătit foarte bine în această săptămână şi sper ca la sfârşitul meciului să ies cu fruntea sus şi să dau peste cap pronosticul lui Klizan“, a spus Adrian Ungur.

„Klizan a spus că va fi trei la zero, dar n-a spus şi pentru cine. Cred că presiunea e mai mare pe ei decât pe noi. Sper să aduc primul punct şi să avem unu la zero. Chiar mi-am dorit să joc eu primul, pentru că îmi place să joc când e mai cald, şi sper să încep cu dreptul. Eu cred că putem să aducem un punct şi împotriva lui Klizan“, a adăugat Marius Copil.

Dacă la partidele de simplu, slovacii sunt favoriţi, în schimb, la dublu, România e mult peste adversara ei.

„Plecăm favoriţi în meciul de sâmbătă. Anul acesta, am avut rezultate pe toate suprafeţele şi cred că meciul de sâmbătă va depinde de noi şi nu de ei“, a spus Mergea.

Horia Tecău a comentat şi el confruntarea de sâmbătă: „Ne bucurăm să jucăm acasă, în faţa familiei, prietenilor, a fanilor. Sperăm să avem un public numeros şi gălăgios. Toţi am fost fericiţi când am auzit că acest meci se va organiza în Mamaia“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite