Weekend în lacrimi: Răzvan Marin, final crunt de sezon în Italia. Florin Andone, consolare după un an teribil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Marin a jucat constant, la Cagliari, însă echipa a picat în eşalonul secund
Răzvan Marin a jucat constant, la Cagliari, însă echipa a picat în eşalonul secund

Sfârşitul de săptămână a marcat ultima etapă în principalele campionate ale Europei. Din păcate, pentru puţinii români care activează în aceste întreceri, stagiunea a fost, mai degrabă, una modestă.

România are un număr foarte mic de jucători în principalele întreceri fotbalistice ale Europei. Şi, dacă lucrurile nu se vor schimba în pauza de vară, numărul lor va fi şi mai mic, în stagiunea 2022-2023.

Răzvan Marin (26 de ani) a retrogradat, duminică, în Serie A, cu Cagliari. Remiza albă din deplasare, cu Venezia, i-a trimis pe Marin şi pe colegii săi în eşalonul secund, alături de Genoa şi Venezia. Dacă ar fi învins pe terenul unei formaţii deja retrogradate, Cagliari ar fi continuat în Serie A, în dauna celor de la Salernitana. 

Om de bază la Cagliari, în acest sezon, cu 36 de apariţii în cele 38 de etape din Serie A, Răzvan Marin a fost introdus din minutul 58 al meciului cu Venezia. Degeaba însă! Nici cu el pe teren, echipa n-a reuşit golul victoriei, iar românul a terminat partida prăbuşit pe gazon, cu ochii în lacrimi.

Dacă Răzvan Marin a căzut în Serie B, în schimb, sunt speranţe ca Pisa, echipa românilor Marius Marin şi George Puşcaş, să promoveze. Pisa va disputa barajul decisiv la datele de 26 mai (deplasare) şi 29 mai (acasă), cu Monza.

Andone

Florin Andone, cifre groaznice

În Spania, Cadiz, formaţia la care e legitimat Florin Andone (29 de ani), a rămas în La Liga şi pentru viitoarea stagiune, după victoria cu ultima clasată Alaves, în deplasare, scor 1-0. După acest rezultat, Granada, Levante şi Alaves au căzut în Segunda Division. Cadiz, locul 17 din 20, a prins ultimul loc care asigură rămânerea în La Liga.

Din păcate, atacantul Florin Andone - a rămas pe bancă şi în ultima rundă - a avut o contribuţie foarte mică la salvarea formaţiei spaniole. Asta pentru că fostul internaţional român a bifat doar cinci partide în campionat, adunând, în total, 173 de minute, fără să marcheze.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite