Wimbledon, ca şi anulat pentru 2020. Anunţurile organizatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep va afla, cel mai probabil săptămâna viitoare, dacă îşi va putea apăra sau nu trofeul câştigat anul trecut şi cele 2000 de puncte. Foto: Inquam media
Simona Halep va afla, cel mai probabil săptămâna viitoare, dacă îşi va putea apăra sau nu trofeul câştigat anul trecut şi cele 2000 de puncte. Foto: Inquam media

Wimbledon este următorul mare eveniment sportiv ce urmează să îşi decidă soarta. Începând cu 29 iunie, Simona Halep ar trebui să înceapă cursa de apărare a celui mai important trofeu câştigat în carieră, însă acest lucru pare improbabil să se mai întâmple.

AELTC, for guvernator al tenisului din Marea Britanie, a emis un comunicat în regim de urgenţă, miercuri seară, după ce surse cu putere decizională în cazul Wimbledon au declarat pentru „The Guardian“ că „şansele ca turneul să înceapă în iunie sunt aproape de zero“, punctând că „nu ai altă variantă: îi dai drumul sau îl anulezi“. Concret, a fost convocată o şedinţă extraordinară pentru săptămâna viitoare, cu reprezentanţi ai WTA, ATP, ITF şi al celorlalte Grand Slam-uri, în care va fi decisă soarta turneului. Ceea ce a fost deja decis şi anunţat oficial este că Wimbledon nu se va juca fără spectatori în tribune.

În dialog permanent cu autorităţile, AELTC anunţă că cea mai optimistă evaluare a Guvernului britanic referitoare la evoluţia pandemiei indică un termen minim de 12 săptămâni pentru reinstaurarea controlului. Astfel, „în cel mai pozitiv scenariu am avea o fereastră de oportunitate foarte mică pentru a ţine turneul, având în vedere şi specificitatea suprafeţei noastre“, transmite AELTC.

Roland Garros s-a amânat printr-o decizie unilaterală pentru toamnă, iar Jocurile Olimpice, programate la o lună după Wimbledon, au fost deja amânate pentru 2021. „The Guardian“ transmitea că AELTC a adoptat o tactică pasivă, din motive legate de poliţa de asigurări avută.

Clasamentele, îngheţate  

Sportivii îşi păstrează, până la reluarea normală a turneelor, clasamentul avut pe data de 9 martie, ierarhiile ATP, WTA şi ITF fiind îngheţate. În acest moment, toate competiţiile din tenis sunt suspendate până pe 8 iunie 2020. Astfel, Ashleigh Barty păstrează un avans de 2.641 puncte în faţa Simonei Halep, iar Novak Djokovici se menţine în faţa lui Rafael Nadal. Forurile decizionale caută soluţii viabile pentru ajustarea sistemului de calcul pentru momentul în care circuitul se va relua.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite