Wozniacki a zburdat în primul meci din turul de adio. Semnalul transmis la Auckland

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caroline Wozniacki a luat un start lansat în 2020, în penultimul turneu al carierei
Caroline Wozniacki a luat un start lansat în 2020, în penultimul turneu al carierei

Caroline Wozniacki a păşit apăsat în turul de adio din tenisul mondial, cu o victorie categorică în faţa tinerei reprezentante a Noii Zeelande, Paige Mary Hourigan (22 ani, 447 WTA): victorie în 53 de minute, scor 6-1, 6-0.

Fostul număr unu mondial, în prezent pe locul 39 WTA, a ales Auckland-ul pentru startul sezonului 2020 şi pregătirea Australian Openului, care va fi ultimul turneu din cariera sa.

Wozniacki şi-a făcut încălzirea, luni, la dublu, jucând în premieră alături de Serena Williams. Pentru daneză, care nu mai jucase în proba de dublu decât un singur meci din 2012 încoace, în 2016, la New Haven, a fost un vis împlinit să joace alături de Serena, iar rezultatul a fost satisfăcător: 6-2, 6-4 în faţa perechii japoneze Hibino / Ninomiya.

Luni, la simplu, Wozniacki a profitat din plin de un culoar favorabil, executând fără milă o adversară aflată la debutul absolut în WTA - graţie unei invitaţii, fără vreo victorie în carieră în faţa unei sportive din Top 400. Campioana din 2018 de la Australian Open a fost de neclintit la serviciu, cedând doar două puncte în întreaga partidă şi arătând şi obişnuita siguranţă de la linia de fund a terenului, alimentându-se cu cele 19 greşeli neforţate comise de adversara sa în doar primul act.

Wozniacki a pus un 5-0 la sec pe tabelă în start de meci, în doar 13 minute. Hourigan a reuşit, totuşi, să smulgă game-ul de onoare, luptând aprig pe lansare şi anulându-i două mingi de set danezei.

Caroline nu a slăbit ritmul nici când o aversă a întrerupt partida în fazele finale ale primului game din setul secund. Din contră, daneza a salvat minge de game, a reuşit break-ul şi a sprintat mai departe fără a mai pierde game spre optimi, acolo unde favorita cinci o va înfrunta pe americanca Lauren Davis.

Serena Williams (10 WTA) a debutat la rândul ei cu victorie categorică în sezonul 2020, 6-3, 6-2 în faţa italiencei Camila Giorgi (99 WTA). Pentru Serena urmează un duel cu o conaţională - Christina McHale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite