Zidane: "Nu merg la nicio inaugurare a unui stadion în Cecenia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul fotbalist francez Zinedine Zidane a dezminţit că va participa, pe 9 mai, la inaugurarea unui nou stadion în Cecenia, aşa cum anunţate ministrul Sporturilor din Cecenia.

"Mai întâi, nu am primit nicio invitaţie în acest sens. Deci, evident, nu voi merge acolo, pentru că nici activităţile mele la Real Madrid nu mi-ar fi permis să fiu prezent în Cecenia. Aceastea fiind spuse, vreau să adaug că este destul de agasant să văd organizatori de evenimente care anunţă prezenţa mea confirmată, când de fapt de cele mai multe ori sunt informaţii false", a precizat Zidane într-un comunicat.

Ministrul Sporturilor din Cecenia, Khaïdar Alkhanov, citat de agenţia Ria Novosti, a anunţat, joi, că Zidane a confirmat participarea la inaugurarea noului stadion al grupării de fotbal Terek Groznîi, care va avea o capacitate de 35.000 de locuri. "Zidane a confirmat deja participarea. Sperăm ca şi celebrul Michel Platini (n.r. - preşedintele UEFA) să vină la Groznîi pentru inaugurarea noului complex sportiv", a declarat ministrul.

Alkhanov a mai spus că organizatorii evenimentului îşi doresc să aducă o formaţie europeană importantă pentru un meci de gală: "Nu a fost luată o decizie finală, negociem cu echipe precum FC Barcelona, Juventus şi Manchester City".

La 8 martie, la Groznîi, a avut loc un meci între o selecţionată braziliană a campionilor mondiali din 1994 şi din 200 şi o formaţia locală, antrenată de tehnicianul echipei Terek, olandezul Ruud Gullit, şi la care a jucat şi preşedintele republicii caucaziene Ramzan Kadîrov, acuzat de răpiri şi de asasinate, de către apărătorii Drepturilor Omului.

La eveniment au asistat 10.000 de spectatori, iar pe stadion au fost afişate fotografii ale tatălui preşedintelui, Ahmad Kadîrov (fostul lider cecen asasinat pe stadionul Dinamo din Groznîi, în 2004), ale preşedintelui rus Dmitri Medvedev şi ale premierului rus Vladimir Putin.

Cecenia, răvăşită de două războaie succesive cu Rusia, începând cu anul 1994, se află acum sub controlul lui Ramzan Kadîrov, preşedinte agreat de Rusia.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite