Zira sau Differdange. Cât de periculoase sunt cele două echipe care ar putea juca cu Astra Giurgiu în Liga Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Astra Giurgiu
Astra Giurgiu

Fosta campioană Astra Giurgiu va întâlni învingătoarea dintre echipa azeră FK Zira şi formaţia luxemburgheză FC Differdange 03 în turul al doilea preliminar al Ligii Europa.

Astra, finalista ultimei ediţii a Cupei României, va juca primul meci în deplasare, pe 13 iulie, iar returul pe teren propriu, în data de 2 iulie. Partidele din prima manşă a turului I vor avea loc pe 29 iunie, iar jocurile din manşa secundă sunt programate pe 6 iulie. FK Zira va disputa astăzi un meci amical în Turcia, cu campioana României, Viitorul Constanţa. Celelalte reprezentante ale României în competiţie, Dinamo Bucureşti şi CS Universitatea Craiova, vor intra direct în turul al treilea preliminar. FC Voluntari, câştigătoarea Cupei României, a ratat prezenta în cupele europene întrucât nu a solicitat licenţa în timp util. Cererea a fost făcută abia după cucerirea trofeului, iar comisia de specialitate a Federaţiei Române de Fotbal a respins-o. 

FC Differdange 03 a terminat pe locul 2 sezonul din Luxemburg, la egalitate de puncte cu F91 Dudelange. Lotul echipei antrenate de Pascal Carzaniga este cotat la 2,48 milioane de euro, iar cel mai valoros jucător este David Vandenbroeck, un fundaş central belgian de 32 de ani, cotat la 200.000 de euro.

De partea cealaltă, azerii de la FK Zira au terminat sezonul pe locul 4. Formaţia antrenată de Aihan Abbasov are un lot în valoare de 4,2 milioane de euro. Cel mai scump jucător este Akeem Latifu, un fundaş dreapta nigerian de 28 de ani, cotat la 400.000 de euro.

2 partide disputate în cupele europene a câştigat până acum FC Differdange 03, reuşind alte 2 remize şi înregistrând 24 de înfrângeri

Zira Futbol Klubu

Anul înfiinţării: 2014
Palmares: -
Antrenor: Aihan Abbasov (36 de ani)
Stadion: “Olympic Sport Complex” (Zira), 1.500 de locuri
Sezonul 2016-2017: locul 4 în prima ligă

FC Differdange 03

Anul înfiinţării: 1907
Palmares: 6 titluri de campioană, 19 Cupe ale Luxemburgului,
Antrenor: Pascal Carzaniga (46 de ani)
Stadion: “Stade Municipal” (Differdange)
Sezonul 2016-2017: locul 2 în prima ligă

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite