Ziua finalelor din Superliga Naţională de Rugby! Unde se pot vedea meciurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
rugby

Sâmbătă, 16 octombrie, stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti găzduieşte finala celei de-a 104-a ediţii a campionatului intern de rugby, Superliga, un meci care se va juca fără spectatori, din cauza situaţiei generate de coronavirus.

Partida care va stabili câştigătoare din acest an a campionatului se va diputa între CSM Ştiinţa Baia Mare şi CSA Steaua Bucureşti, o reeditare a finalei din 2019, pierdută atunci de Steaua cu 24-22 (7-3).  

Unul dintre coloşii pachetului de înaintare al maramureşenilor, Stejarul Constantin Pristăviţa, prezent în echipa zimbrilor în ultimele şapte finale, a declarat despre meciul cu Steaua şi motivaţia pe care o au el şi colegii săi înaintea finalei: „Este o onoare să ajungi să joci finala unei competiţii, mai ales să o şi câştigi. Tot timpul vrei mai mult ca sportiv, să fii cel mai bun, să te menţii în vârf şi noi vrem să dovedim că avem această forţă, că suntem capabili să câştigăm tot, la fel ca sezonul trecut”. Cât despre adversarul din finală, Pristaviţa admite: „Steaua este o echipă bună, foarte motivată pentru că îşi doresc de mulţi ani un titlu de campioană şi ultima finală a SuperLigii cu ei, în 2019, a fost foarte strânsă, am câştigat la o diferenţă de două puncte, 24-22. În a doua jumătate a campionatului şi-au adus destul de mulţi jucători, s-au întărit considerabil, iar asta s-a văzut în joc. Cred că va fi un meci dificil, ca fel ca toate meciurile din acest sezon”.

Unul dintre cei mai experimentaţi jucători al CSA Steaua Bucureşti, Florin Surugiu, spune că obiectivul echipei sale este Locul 1, deci câştigarea titlului de campioni, dar recunoaşte: „O sa fie o finală foarte disputată, cunoaştem foarte bine echipa băimăreană, au o grămadă puternică şi linia de treisferturi rapidă, dar suntem pregătiţi ca sâmbătă să facem cel mai bun joc al nostru şi să aducem trofeul în Ghencea după o perioadă lungă”.

*Având în vedere evoluţia îngrijorătoare a situaţiei sanitare din Bucureşti din ultimele zile şi faptul că incidenţa îmbolnăvirilor de COVID-19, cumulată în ultimele două săptămâni, a trecut de 15 la 1.000 locuitori, Federaţia Română de Rugby a decis ca finalele SuperLigii, programate în acest weekend pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, să se dispute fără spectatori. Celor care şi-au achiziţionat bilete pentru Finalele SuperLigii de sâmbătă, 16 octombrie, li se va restitui integral contravaloarea acestora.

Finala mare a Superligii de rugby se dispută sâmbătă, începând de la 17.30, iar în aceeaşi zi, de la ora 12.00, în finala mică, CS SCM Timişoara întâlneşte CS Dinamo. Ambele partide se vor juca pe acelaşi stadion, Arcul de Triumf, şi vor fi transmise în direct de TVR 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite