Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită pe terenul de fotbal, la Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul FC Hunedoara a organizat cu două zile înaintea Zilei Internaţionale a Femeii o interesantă competiţiei fotbalistică dedicată sexului frumos.

Iniţiativa a aparţinut echipei feminine a clubului FC Hunedoara, care participă la competiţii oficiale în Liga I, seria a II-a, la fotbal feminin. S-au înfruntat patru echipe alcătuite din sportive de la echipa feminină hunedoreană şi mamele lor, disputându-se patru meciuri: două semifinale, finala mică şi finala mare.  La final toată lumea a fost declarată câştigătoare, premiile fiind şi ele simbolice: câte o diplomă de participare şi câte o floare pentru fiecare participantă. „Sunt bucuroasă că am putut organiza această cupă la Hunedoara, iar la prima ediţie au participat aşa multe mămici. Nu am făcut niciun fel de clasament, deoarece toată lumea a ieşit câştigătoare astăzi prin simpla prezenţă. Mi-a plăcut ce am văzut, s-a alergat mult, mămicile au jucat ca nişte adevărate fotbaliste şi mă bucur că au văzut că nu este tocmai uşoară această meserie. Am avut foarte mulţi susţinători şi împreună am reuşit să promovăm fotbalul feminin. Sper ca pe viitor această cupă a mămicilor să devină o tradiţie şi de la an la an să strângem tot mai multe iubitoare ale fotbalului”, a spus Alina Moraru, antrenoarea echipei feminine a clubului FC Hunedoara, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. 

Hunedorenii, recunoscuţi pentru competiţiile inedite

Clubul de pe malul Cernei este recunoscut pentru organizarea de astfel de evenimente, în trecut hunedorenii programând partide între vechile glorii, dar şi dueluri între echipa de old-boys a clubului şi cea a presei hunedorene. Toate au ca scop promovarea fotbalului în rândul tuturor persoanelor, indiferent de vârstă sau sex. „Cupa Mămicilor” a fost un preambul al Zilei Femeii, ce se sărbătoreşte în fiecare an, pe 8 Martie. „Acesta a  fost modul prin care familia FC Hunedoara şi-a sărbătorit latura feminină în avanpremiera zilei de 8 martie. Le felicit pe toate participantele prezente şi le mulţumesc şi numeroşilor spectatori care au venit să le urmărească pe doamnele şi domnişoarele fotbaliste, inclusiv domnului primar, pentru gestul său de a oferi flori tuturor”, a declarat la finalul acestui eveniment preşedintele clubului FC Hunedoara, Alin Barna, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite