Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

Şcoala de presă fondată de Ion Cristoiu naşte pui vii

45
15 May 2017 15:07:47
Mircea Morariu

Ziaristul Ion Cristoiu, căruia unii îi spun „maestru”, şi-a câştigat notorietatea post-decembristă prin inegalabila lui capacitate de a construi scenarii.

Pornind de la un mic detaliu din realitate, dl. Cristoiu construieşte o mega-ipoteză în aşa fel livrată cititorilor încât ai fi pe punctul de a-i da crezare dacă nu ţi-ar veni în minte moromeţiana întrebare oare pe ce se bazează cu adevărat „maestrul” când scrie ceea ce scrie?. Pe nimic. Sau ca să fim riguroşi exacţi şi să nu-I facem vreo nedreptate d-lui Cristoiu pe un firicel de realitate, pe un pic de deducţie şi multă, uneori bolnăvicioasă fantezie. Provocatoare de fandaxie.

Iată însă că fantezia de proastă calitate a cuprins-o ieri, în sfânta zi de duminică, şi pe d-na Simona Ionescu, redactor-şef al cotidianului Evenimentul zilei. Ziarul în care „maestrului” îi place să spună că ar fi ctitorit o şcoală de presă. Una dintre pietrele întemeietoare ale şcolii cu pricina fiind senzaţionalista ştire potrivit căreia în nu mai îmi amintesc ce loc sărman din România o găină a născut pui vii. Poate îşi aminteşte locul cu exactitate dl. Iulian Chifu.

Iată, avem acum dovada că nu doar găina a născut pui vii, ci şi Evenimentul zilei. Puiul pe nume Simona Ionescu (să fiu iertat, nu o pot numi puicuţă din mult prea multe motive pe care prefer să le las neenumerate) a ticluit un editorial intitulat Sistemul care ne aranjează vieţile ce poate fi citit de oricine doreşte, spre amuzamentul sau îngrijorarea proprie (eu m-am îngrijorat întrebându-mă creştineşte ce o fi digerat ieri doamna Ionescu) în ediţia de luni, 15 mai 2017, a ziarului cu bulină roşie.

Care sunt premisele de la care porneşte doamna Simona Ionescu în demonstraţia care sigur l-ar pune în încurcătură până şi pe Immanuel Kant.

1) Criza, debilitarea şi mogulizarea presei, degradarea statutului şi a standardelor de viaţă ale jurnaliştilor.

2) Schimbările frecvente de personal în echipele editoriale şi posibilitatea ca ele să fie virusate de agenţi acoperiţi.

3) Realitatea că în România traficul pe internet are cea mai mare rapiditate din Europa, la polul opus situându-se Turcia. La această antiteză d-na Ionescu ne încredinţează că a meditate profund.

4) Timpul relativ mare petrecut pe reţelele de socializare românii.

Analizând, legând şi desfăcând toate aceste informaţii, ridicându-le la putere, doamna Ionescu ajunge la concluzia că la mijloc este mâna Sistemului. Care vrea să stăm mai mult pe facebook, să primim, să rumegăm şi să fim manipulaţi de informaţiile false lansate de agenţii aceluiaşi Sistem pe respectiva reţea de socializare.

Ţin să o informez pe doamna Simona Ionescu că astăzi am stat mai puţin timp pe facebook decât mi-aş fi dorit pentru că am fost nevoit să îmi petrec o oră la coadă aşteptând să-mi vină rândul pentru a putea plăti curentul.

După ce i-am furnizat această preţioasă informaţie doamnei Ionescu, aş vrea să o întreb dacă nu cumva Sistemul ar putea influenţa şi Mitropolia Ardealului despre care aflu că ar fi acţionară la firma ce îmi furnizează mie lumina astfel încât să îmbunătăţească serviciile de încasare numai şi numai spre a mi se crea condiţiile de a petrece mai multe ore pe reţelele de socializare şi a fi, în consecinţă, mai eficient şi mai vârtos manipulat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

45 Comentarii

Utilizator Adevărul
15.05.2017, 15:44:32

Comentariu considerat abuziv.

Radu Mircea
15.05.2017, 15:57:17

# Mircea Morariu Sunteti printre favoritii mei , sunt fanul dvs. , va admir articolele si despre teatru si va consider un titan al criticii teatrale , dar va rog nu mai faceti '' pishu '' pe soclurile statuilor pe care nu va scrie niciodata '' Mircea Morariu '' . Cristoiu , cu toate defectele lui , cu toate invidiile ce le genereaza , ramine stilpul jurnalismului romanesc de care s-au sprijinit toti epigonii ce aspirau la titulatura de '' ZIARIST '' . Si asta pe vremea cind toti preopinentii acizi , abea de scriau compuneri la Limba Romana . Asa de chichi va anunt ca nasterea de pui vii la gaina nici nu-i un fenomen uluitor , de nemaiintilnit . Verificati ( cum face '' Maestrul Cristoiu '' ) si veti vedea ca si prin Sri Lanka s-a intimplat fenomenul asta si in mod sigur Cristoiu nu era pe linga gaina . Apropos : Curentul electric poate fi platit si prin PrePay , si pe net , ( daca stii cum ) , astfel veti face o gramada de economie de timp pe care o veti putea folosi la documentare . Cu cele mai bune sentimente , ----------------------------------------Radu Mircea

+1 (7 voturi)
Mircea B.
15.05.2017, 16:09:26

Radiera Chiar nu inteleg de ce ati sters. Era o informatie utila si atat.

+2 (2 voturi)
M Costi
15.05.2017, 16:16:52

@Mircea Morariu - Si ce "baiat bun " era Cristoiu atunci când era sef de haita la presa "anti".... !

-1 (5 voturi)
M Costi
15.05.2017, 16:21:42

P.S. De ce nu cereti la Mitropolia Ardealului sa va trimita cateva camioane cu lumanari ? N-ati mai avea nevoie de curent electric ....

+2 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (45)

Modifică Setările