A trăit jumătate de secol cu o monedă în nas. Medicii au fost uluiţi când au descoperit obiectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 59 de ani a mers la medic plângându-se că nu poate respira, descoperind că are o monedă blocată în nara dreaptă de mai bine de jumătate de secol.

Un bărbat a mers la ORL pentru a se plânge de dureri nazale şi a descoperit că are o monedă blocată în nas de mai bine de jumătate de secol, conform Metro.co.uk

În vârstă de 59 de ani, bărbatul de naţionalitate rusă şi-a amintit că avea doar şase ani când şi-a introdus în joacă banii în nara dreaptă, moneda rămânând blocată. Speriat să nu fie certat de mama „prea strictă”, a trăit următorii cincizeci de ani cu aceasta în nas, uitând de incident.

Medicii au descoperit că în jurul monedei s-a format un conglomerat cu densitate dură, un rinolit (calcul nazal). Acesta s-a tot mărit până când i-a obturat calea nazală şi i-a tăiat efectiv accesul la oxigen. 

image

Medicii au efectuat intervenţii chirurgicale endoscopice sub anestezie generală, îndepărtând pietrele şi recuperând moneda sovietică. Aceasta a încetat să mai fie folosită în Rusia după prăbuşirea URSS în 1991.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite