Anunţ uluitor: se caută studenţi dispuşi să ia cocaină pentru un experiment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii vor fi recompensaţi financiar pentru efortul lor FOTO Shutterstock
Studenţii vor fi recompensaţi financiar pentru efortul lor FOTO Shutterstock

O universitate de top din Marea Britanie şi-a invitat studenţii să participe la un studiu care analizează efectele nocive ale cocainei. Doritorii trebuie să consume cocaină şi vor fi plătiţi pentru acest lucru.

 Un profesor al Universităţii King's College a făcut anunţul şocant prin intermediul unui e-mail, la sfârşitul aceste săptămâni. Sute de studenţi ai instituţiei britanice de învăţământ au fost informaţi că se caută „voluntari de sex masculin fără probleme de sănătate, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, pentru a lua parte la un studiu clinic ce presupune administrarea nazală de cocaină“, scrie cotidianul „Daily Mail“.

Specialiştii universităţii vor să urmărească efectele pe care acest drog le are asupra sănătăţii şi spun că aceasta este „un studiu ştiinţific important“. Studenţii care vor să ia parte la experiment trebuie să nu fi consumat droguri în scop recreaţional şi să nu fie studenţi la medicină ori la stomatologie. Voluntarii nu vor avea voie să se tundă şi să-şi vopsească părul timp de 120 de zile, pentru că el va constitui una dintre probele biologice necesare evaluării efectelor cocainei asupra corpului.

„După administrarea cocainei, vor fi prelevate probe biologice (sânge, urină, păr, transpiraţie şi salivă) în mod repetat pentru a cerceta şi compara modul în care cocaina şi metaboliţii săi se răspîndesc în corpul uman“, explică reprezentanţii universităţii britanice.

Voluntarii vor fi răsplătiţi pentru efortul lor, se mai precizează în anunţ. Experimentul a primit aprobarea Comisiei de Etică din Londra, iar voluntarii se vor afla sub supraveghere medicală pe toată durata acestuia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite