Baekgu, câinele care şi-a salvat stăpâna de la moarte. A ţinut-o în viaţă timp de 40 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baekgu, câinele salvator
Baekgu, câinele salvator

Baekgu a fost salvat de pe străzi în urmă cu trei ani. Era un câine abandonat şi lovit. Acum, el şi-a salvat stăpâna ţinându-o în viaţă timp de 40 de ore.

Stăpâna lui Baekgu, în vârstă de 90 de ani, care locuieşte în Hongseong din Coreea de Sud, fusese dată dispărută în 25 august. Fiica ei, Shim, spusese poliţiei că nu mai poate lua legătura cu mama ei de ore întregi, relatează Digi24.

Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, femeia a plecat din localitate însoţită de câinele ei. A ajuns la doi kilometri de casă, pe o plantaţie de orez, unde a căzut, fără să se poată ridica. Nu ar fi supravieţuit dacă nu era câinele ei, Baekgu.

Câinele i-a ţinut de cald şi a protejat-o timp de 40 de ore, deşi începuse ploaia. Salvatorii au reuşit să îi localizeze după ce au detectat temperatura corpului câinelui folosind o dronă cu o cameră de termoviziune. Drona nu a putut să o detecteze pe femeie deoarece temperatura corpului ei scăzuse şi ploua puternic. 

A fost salvată, iar starea ei este stabilă. 

Luni, Baekgu a primit titlul de primul câine de salvare onorific al ţării. În urmă cu trei ani, câinele a fost salvat din colţii altui câine, de pe stradă. „Este ca şi când ne-a recompensat pentru tot”, a spus fiica femeii.

„Baekgu era un câine abandonat, care a devenit parte a familiei noastre după ce l-am salvat de atacurile unui alt câine acum trei ani. Sunt foarte recunoscătoare, pare că prin gestul lui, ne-a răsplătit.”, a spus fiica femeii salvate.

Baekgu FOTO Twitter

În aprilie 2020, Agenţia Naţională a Pompierilor a adoptat un nou regulament prin care şi animalele pot primi titlu onorific ca recompensă pentru rolul important în salvarea vieţii oamenilor.

Citeşte şi: 

Motivul pentru care o tânără din Filipine a renunţat la meseria de profesoară şi pozează pe un site pentru adulţi

Ca să nu muncească, un suedez şi-a apelat propriul număr de telefon 55 de ore. Ce le-a spus superiorilor când a fost prins

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite