Cadavrul unui bărbat a fost „uitat” în apartamentul său de autorităţile din Viena timp de mai multe luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viena FOTO Getty Images
Viena FOTO Getty Images

Timp de două luni, serviciile funerare municipale din Viena „au uitat” să să ridice trupul unul bărbat care a murit în apartamentul său, conform oficialităţilor.

Bărbatul în vârstă de 66 de ani era grav bolnav şi locuia singur, iar pe 11 noiembrie a fost găsit mort în apartamentul său de o vecină care îl ajuta.

Vecina a declarat pentru o televiziune austriacă că a contactat poliţia, informând autorităţile de moartea acestuia pentru că nu ştia dacă bătrânul avea prieteni ori familie.

Femeia a presupus că autorităţile s-au îngrijit de situaţia şi l-au îngropat pe bătrân. Şocul a venit pe 27 ianuarie, când a intrat în apartament alături de un notar pentru a căuta testamentul bătrânului şi l-a găsit pe acesta în acelaşi loc în care îl lăsase cu două luni înainte.

„Este o combinaţie nefericită de circumstanţe şi o problemă de comunicare între echipa care a certificat moartea bărbatului şi serviciile funerare municipale”, a declarat Nikolaus Salzer, director centrul de sănătate publică al Vienei, citat de The Guardian.

Acesta a declarat că a lansat o investigaţie internă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Contactat de AFP, acesta a specificat că încă nu a fost stabilită o dată pentru înmormântare, autorităţile încercând în continuare să stabilească dacă există vreun membru al familiei bărbatului decedat care ar dori să organizeze înmormântarea.

Dacă autorităţile nu vor găsi pe nimeni, înmormântarea va fi organizată de muncipalitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite