Canibalism şi crimă din răzbunare: moartea moştenitorului imperiului Rockefeller

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moştenitorul imperiului Rockefeller a murit la 23 de ani, în 1961, în Noua Guinee. Publicul nu a ştiut motivul, dar un scriitor a investigat chestiunea şi a aflat un adevăr dur - Michael C. Rockefeller a fost prins şi mâncat de canibali.

Pe 21 noiembrie 1961, Michael C. Rockefeller, fiul guvernatorului statului New York, Nelson Rockefeller, şi viitor vicepreşedinte, a decis să înoate 16 kilometri până la mal în Noua Guinee. Avertizat de prietenii săi să nu facă acest lucru, Michael a avut încredere în el însuşi. A ajuns la mal, dar acolo îl aştepta moartea.

A intrat în apă cu două canistre de benzină, goale, şi a început să înoate pentru 10 ore. Nu s-a înecat, aşa cum au crezut poliţiştii şi ziariştii vremii. A ajuns la mal, dar acolo, între copaci, îl aşteptau nativii asmaţi, în bărcile lor - 50 de oameni, uitându-se către el.

L-au recunoscut pe Rockefeller, căci el a mai fost în satul lor. Au intrat în apă, l-au ajutat să iasă şi l-au dus la mal. Carl Hoffmann, autorul cărţii “Savage Harvest”, povesteşte că Ajim, unul dintre oamenii din trib, i-a dat o suliţă lui Pip şi l-a încurajat să acţioneze. “Trebuiau să-i ia puterea, să devină el şi să restaureze echilibrul în lume”, povesteşte Hoffman, citat de "The Daily Mail". 

I-au băgat suliţa prin coaste, iar la mal au început să decidă cine îi va tăia capului. Cu o singură lovitură de topor, capul moştenitorului Rockefeller era despicat. Ajim i-a luat capul şi l-a introdus din nou unde ar fi trebuit să fie, până o vertebră s-a crăpat. Rockefeller devenise carne sacră.

Apoi, asmaţii l-au supus ritualului tradiţional de sacrificare umană. L-au tăiat de la anus spre gât, pe la subraţ şi pe piept. Ritualul a fost făcut în secret, pentru că era vorba de un bărbat alb. “Era violenţă sacră“, spune autorul.

Capul bărbatului a fost scalpat, gătit şi mâncat. Au luat creierul, l-au pus înfrunze şi l-au gătit. Restul craniului a fost înfăşurat în banane şi trimis pe râu în jos.

image

O moarte ascunsă

Motivul pentru care moştenitorul imperiului Rockefeller a fost ucis e unul foarte omenesc - răzbunarea. Înainte de venirea acestuia, olandezii preluaseră arhipelagul şi controlau colonia. Cinci asmaţi au fost ucişi. Tribul trăise departe de civilizaţie pentru 40.000 de ani.

A vizitat tribul la prima excursia în Noua Guinee şi le-a dat oţel şi tutun. Dar nu le-a câştigat încrederea în totalitate.

Michael Rockefeller a fost declarat mort prin înec în 1964, dar Carl Hoffman a descoperit abia acum adevărul istoric. Guvernul oalndez şi biserica locală ştiau ce i se întâmplase lui Michael, dar nu au anunţat pe nimeni.

Autorul cărţii a călătorit la tribul Asmat, unde locuiesc fiii canibalilor care l-au sacrificat pe Rockefeller. El a aflat despre practicile acestor oameni care aveau un motiv spiritual în mintea lor - sex între bărbaţi, împărţirea femeilor, băutul urinei celuilalt şi sexul oral practicat conducătorului de trib. 

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite