„Cazul Maggi”. Un indian a divorţat fiindcă soţia i-a gătit ţăiţei instant pe tot parcursul mariajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Shutterstock (Arhivă)
Foto: Shutterstock (Arhivă)

Un bărbat din India a divorţat de soţia sa fiindcă i-a gătit tăiţei instant în fiecare zi la mic-dejun, prânz şi cină. Hotărârea vine în contextul în care rata divorţurilor în India este în creştere.

Magistratul Raghunath a relatat, în cadrul unei conferinţe de presă, despre un dosar pe care l-a soluţionat în luna mai, la un tribunal din Malayadi, oraş situat în sud-vestul Indiei. 

Nu a oferit informaţii despre numele celor implicaţi, dar a intitulat dosarul „cazul Maggi” după o marcă populară de tăiţei instant, notează Insider

După ce soţia i-a servit tăiţei instant în fiecare zi, pe tot parcursul mariajului, la mic-dejun, prânz şi cină, bărbatul a solicitat divorţul. Cuplul a divorţat de comun acord, a declarat judecătorul. 

În cadrul unei cercetări din anul 2018 se arată că India a înregistrat o proporţie a divorţurilor de 11%. Îţi oferă impresia că este o rată scăzută, însă tendinţa este în creştere, a argumentat judecătorul Raghunath. 

„Cazurile de divorţ cresc drastic de-a lungul anilor. Cuplurile trebuie să rămână împreună cel puţin un an înainte de a cere divorţul. Dacă nu ar exista o astfel de lege, ar fi cereri de divorţ depuse direct în sălile de nuntă”, a declarat Raghunath la conferinţa de presă, conform The New Indian Express.  

Judecătorul a mai spus că divorţurile sunt mai numeroase în mediul urban faţă de mediul rural. 

„În zonele rurale, mediatorii din sat intervin şi rezolvă problemele. Femeile nu sunt independente, le e frică de societate şi de familie ceea ce le obligă să facă faţă situaţiei. Dar în oraşe, femeile sunt educate şi independente financiar", a afirmat judecătorul. 

Shubhada Maitra, profesor de Institutul de Ştiinţe Sociale din Mumbai, a afirmat pentru The Hindustan Times în anul 2021 că unul din cauzele pentru care numărul divorţurilor este în creştere este legat de aşteptările crescute. Femeile din India devin tot mai interesate de carieră, dar mulţi bărbaţi încă se aşteaptă ca soţiile lor să îşi îndeplinească rolul în familie conform tradiţiei, a spus Maitra. 

„Aşadar, femeile suportă poveri duble – şi la muncă, şi la treburile casnice”, a afirmat profesorul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite