Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

Ce condiţii absurde i-a impus Albert Einstein primei sale soţii

2
19 Sep 2020 09:38:59
Autor: Click! pentru femei
Albert Eistein şi Mileva Maric, prima sa soţie
Albert Eistein şi Mileva Maric, prima sa soţie

Prima soţie a lui Eistein a fost Mileva Maric, o sârboaică născută în 1875. A fost o femeie inteligentă, care a avut în comun cu Einstein pasiunea pentru fizică. În timpul mariajului, marele savant i-a impus acesteia unele condiţii care sunt cel puţin deplasate.

Einstein a cunoscut-o pe Mileva Maric în 1896, la Institutul Politehnic din Zurich. Maric era cu patru ani mai mare decât el şi singura femeie care studia fizica la Institut. 

În timp, prietenia care s-a legat între ei graţie intereselor comune a evoluat, cei doi unindu-şi destinele în ianuarie 1903. Au avut trei copii: Lieserl (decedată la vârsta de 1 an), Hans Albert şi Eduard.

La 11 ani de la căsătorie, Mileva şi Albert au căzut de acord că între ei nu mai era nimic, însă, de dragul copiilor, au scos din calcul un divorţ. 

În schimb, marele fizician i-a impus nevestei o serie de condiţii, pe care, susţine Walter Isaacson, în volumul "Einstein: Viaţa şi universul său", i le-a cuprins într-o listă.

Citeşte aici ce condiţii absurde i-a impus Einstein soţiei sale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

mihailovici mihail
20.09.2020, 21:51:53

Sunt numeroase date care demonstreaza ca de fapt Mileva Marici a fost cea care a creionat teoria generala a relativitatii si nu Einstein. Parcursul absolut mediocru pe care la avut Einstein dupa divortul de Mileva din 1914 confirma aceste supozitii. 1917 a fost ultimul an in care Einstein a mai venit cu ceva notabil in domeniul stiintei si acele ultime lucrari conținînd deasemenea munca Milevei. Einstein a fost departe de tot de realizarile unor fizicieni teoreticieni dar si experimentalistii mult mai buni ca el cum ar fi Max Plank, Enrico Fermi si altii Mileva Marici si Nikola Tesla au fost intermitent conectati cindva la o adevarata retea pan-slavica a creierelor .... visatoare iar aceasta rețea nu a disparut - ea intinzindu-se peste secole de prezenta umana pe Terra.

0 (2 voturi)
Maleficio Decenu
22.09.2020, 08:57:43

Dacă nu ar fi fost el era altul,concentrarea imensă a noilor descoperiri întrun timp atât de scurt trecea prin mustul discuțiilor în cafenele intelectuale ale vremii,o fi fost el evreu da descoperirea a gândit-o pe nemțește limba fizicii par excellence din acea perioadă.

Modifică Setările