Ce credeau fetele bătrâne din epoca victoriană despre căsătorie şi bărbaţi: „Nu doresc să-mi extind menajeria“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile din epoca victoriană nu se sfiau să spună adevărul FOTO Profimedia
Femeile din epoca victoriană nu se sfiau să spună adevărul FOTO Profimedia

O competiţie de mare interes din epoca victoriană ar fi fost dată uitării dacă Bob Nicholson nu ar fi făcut publică, pe Twitter, marea sa descoperire – un articol de ziar extrem de amuzant. În 1889, revista Tit-Bits oferea un premiu fetei bătrâne care dădea cel mai bun răspuns la întrebarea: De ce nu te-ai măritat încă?

Răspunsurile cititoarelor s-au dovedit a fi mult prea amuzante pentru a nu fi publicate mai toate în revistă. Aşadar, editorul publicaţiei a decis să recompenseze câştigătoarele cu câte 5 şilingi, echivalentul a 26 de dolari în ziua de astăzi, şi să facă cunoscute răspunsurile lor sincere şi haioase.

Cei care au trăit în epoca victoriană au rămas în istorie cu obiceiurile lor funerare, de pildă, însă citatele publicate în revista Tit-Bits nu fac decât să demonstreze umorul pe care-l aveau oamenii de-atunci. Dar, mai în glumă, mai în serios, spuneau adevărul.

"Nu doresc să-mi extind menajeria, în plus consider că animalul care este bărbatul este mult mai puţin supus decât un căţel, mai puţin tandru decât o pisică şi mai puţin amuzant decât o maimuţă", declară una dintre participantele la concurs.

Acest răspuns ţi se pare ciudat sau ofensator?

Află aici ce credeau alte fete bătrăne din epocă despre bărbaţi şi căsătorie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite