O creatură bizară în formă de creier, găsită pe o plajă din Australia, a bulversat tot Internetul. Ce era de fapt FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâinile şi picioarele unei femei au amorţit după ce aceasta a atins o creatură ciudată şi lipicioasă care a fost adusă de apă pe o plajă în Australia, relatează The Sun.

Raquel Williams a postat o poză cu bizara creatură pe pagina de Facebook a naturaliştilor din Tasmania şi a întrebat dacă ştie cineva ce poate să fie.

„Eu şi mama mea le tot vedeam pe plajă. Iar după ce am atins-o, am amorţit. Ce fel de creatură este?”, a scris Raquel pe Facebook.

Într-un comentariu, Molle Lincton a scris: „Arată ca un creier. S-ar putea să-i lipsească cuiva.”

Dr. Simon Grove de la Muzeul din Tasmania a lămurit lucrurile răspunzând că este o ascidie.

Ros Barnett a răspuns postării spunând că a avut o experienţă similară cu câţiva ani în urmă, când a atins o creatură asemănătoare, după care buzele i s-au umflat şi ochii îi erau iritaţi.

Există mai multe specii de ascidii, unele dintre ele au un caracter invaziv şi reprezintă o ameninţare pentru domeniul pescuitului şi pentru acvacultură. Cea găsită pe plaja din Australia este o stea ascidiană. Trăieşte în colonii şi se reproduce asexual.

Unele cercetări arată că micuţa creatură de mare a fost studiată pentru anumite cercetări medicale, cercetătorii fiind atraşi de puternica capacitate a acesteia de a se regenera.

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite