FOTO VIDEO Cinci poveşti reale şi înfricoşătoare cu gemeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În filme, gemenilor li se creează o reputaţie proastă, pentru că sunt prezentaţi fie ca entităţi satanice, fie ca acei copii răzgâiaţi care fac probleme părinţilor. Se pare, totuşi, că nici în realitatea situaţia nu este total diferită. Cracked.com dezvăluie cinci poveşti reale despre gemeni, dar care sunt atât de ciudate, încât şi un film de groază pare mai puţin înspăimântător.

Gemene de origine suedeză o iau razna, inexplicabil, în acelaşi timp

Ursula şi Sabina Eriksson nu au avut vreodată vreo problemă mintală şi duceau o viaţă normală. Apoi, într-o zi, Ursula s-a dus să-şi viziteze sora în Irlanda şi a urmat apoi un vârtej de violenţă şi de nebunie, care a dus la câteva accidente, la o crimă şi la o grămadă de poliţişti bulversaţi.

Sabina şi Ursula erau în Irlanda când, fără să se cunoască motivul, s-au suit într-un autobuz spre Londra. Din relatările martorilor, gemenele s-au comportat „asemenea unor golani“ în autobuz, fapt care l-a făcut pe şofer să le dea jos, în mijlocul autostrăzii, să se calmeze. Au început să meargă pe mijlocul străzii, nepăsându-le de maşinile care circulau cu viteză.

Apoi au dat peste un grup de poliţişti care filmau un „reality show“ pentru BBC. După cum se vede şi în filmare, cele două gemene au fost reţinute şi, la început, păreau calme, până când Ursula a fugit spre autostradă şi a nimerit direct sub roţile unui camion. Poliţiştii nici măcar n-au avut timp să reacţioneze, când, câteva secunde mai târziu, Sabina a făcut acelaşi lucru şi a fost lovită de o maşină.

Atenţie, imagini şocante!

Şi nu s-a încheiat aici. În ciuda faptului că abia fusese lovită destul de puternic, Sabina s-a ridicat şi a atacat ofiţerii de poliţie, fiind nevoie de şase persoane pentru a o imobiliza. Ursula era, şi ea, în culmea nebuniei şi, probabil că ar fi făcut acelaşi lucru dacă nu ar fi fost serios rănită de camion.

După asta, Sabina s-a calmat şi se comporta normal, aşa că poliţiştii au eliberat-o a doua zi. Asta a fost o mare greşeală, deoarece câteva ore mai târziu Sabina a ucis un bărbat care se oferise s-o găzduiască şi apoi s-a aruncat de pe un pod înalt de 13 metri.

Dar a supravieţuit, din nou, miraculos. Şi-a petrecut următorii cinci ani în închisoare. De ce doar cinci ani? Deoarece avocaţii au reuşit, cu uşurinţă, să-i dovedească nebunia. Dar dacă Sabina a fost cea nebună, de ce Ursula a sărit, şi ea, în mijlocul autostrăzii? Niciuna dintre ele nu au avut vreo urmă de droguri sau de alcool în sânge. Conform psihologilor, una dintre gemene a suferit de o formă de nebunie temporară, iar cealaltă „s-a infectat“ şi ea. De atunci, amândouă au fost declarate sănătoase.

Gemeni separaţi la naştere trăiesc vieţi asemănătoare

Gemenii sunt oameni ciudaţi. Nu numai că împărtăşesc acelaşi ADN, dar au tendinţa de a se înconjura de aceiaşi oameni, cresc jucându-se aceleaşi jocuri şi folosindu-se de aceleaşi jucării. Un exemplu foarte bun este un bărbat din Ohio, SUA, James Edward Lewis, care s-a căsătorit cu o femeie pe nume Linda, apoi a divorţat de ea şi s-a căsătorit cu o femeie pe nume Betty, cu care a avut un băieţel pe nume James Alan. 

Gemeni identici James si James via Kronosworld.nl

Lewis a fost adoptat încă de când era bebeluş şi, când a împlinit 30 de ani, şi-a căutat familia biologică. Abia atunci s-a întâlnit, pentru prima dată, cu fratele său geamăn, James Arthur Springer. Springer se căsătorise cu o femeie pe nume Linda, apoi divorţase de ea şi s-a căsătorit cu o femeie pe nume Betty, cu care a avut un băieţel pe care l-a numit James Alan.

După ce povestea lor a ajuns în presă în 1979, cei doi au fost contactaţi de un psiholog care dorea să studieze cum gemenii identici pot trăi vieţi asemănătoare deşi sunt separaţi. Şi aşa s-a descoperit cu nu doar soţiile şi copilul erau lucruri în comun: amândoi au avut câte un câine pe care îl chema Toy, urau gramatica, dar le plăcea matematica şi tâmplăria. Amândoi erau în slujba legii, unul ajutor de şerif, celălalt jandarm şi îi apuca durerea de cap în aceeaşi perioadă a zilei.

Unul antisemit, altul semit

Chiar şi gemenii care au crescut în circumstanţe complet diferite au sfârşit prin a avea foarte multe lucruri în comun. Oskar Stohr şi Jack Yufe au fost separaţi la naştere, dar de data aceasta cazul a avut loc în Europa, nu în SUA, în anii '30. Stohr a crescut în Germania şi s-a alăturat Tineretului Hitlerist (Hitlerjugend), iar Yufe a fost crescut în credinţa evreiască şi s-a mutat în Israel. Unul desena svastici pe caietele de şcoală, iar celălalt purta iarmulcă şi recita din Tora.

Gemenii Oskar si Jack via developmental psychology

Şi, totuşi, în ciuda diferenţelor atât de flagrante, atunci când s-au întâlnit, pe la 50 de ani, au descoperit că vorbeau la fel, le plăceau aceleaşi feluri de mâncare şi împărtăşeau obiceiuri destul de ciudate, cum ar fi să poarte pe post de brăţară un elastic sau să tragă apa înainte de a folosi toaleta.

Experţii nu consideră toate astea ca fiind foarte ciudate. Stohr şi Yufe sunt identici din punct de  vedere genetic, aşa că e normal să fi reacţionat în acelaşi fel atunci când s-au confruntat cu diverse experienţe (mâncarea, elasticul, toaletele). Faptul că unul era evreu şi celălalt un fan Hitler este complet nerelevant, din punct de vedere genetic.

Gemeni identici se căsătoresc cu gemene identice şi produc gemeni identici

Gemenii Mark si Craig via nydailynews.com

Dragostea de frate în cazul gemenilor este dusă la extrem. Gemenii identici Craig şi Mark Sanders s-au logodit în aceeaşi zi, s-au căsătorit în cadrul aceleiaşi ceremonii şi s-au stabilit în case vecine, fără niciun gard între ele. Soţiile lor erau, şi ele, gemene identice. Apoi, unul dintre cupluri a dat naştere unor alţi doi gemeni identici.

Sună ca o comedie proastă, dar este adevărat. De fapt, soţiile au insistat să facă totul împreună. Cei patru s-au cunoscut la o convenţie anuală a gemenilor în Ohio, SUA. Au început să iasă împreună, Craig cu Diane şi Mark cu Darlene. Au avut până şi primul sărut împreună la un meci de baseball.

Gemenele tăcute, mai înspăimântătoare decât cele din „Shining“

Gemenele Jennifer şi June Gibbons au devenit cunoscute în anii '80, când au luat-o razna. Ele au fost declarate psihopate şi au fost internate în cel mai cunoscut spital psihiatric din Anglia. Totuşi, ele aveau destulă experienţă cu ciudăţeniile, încă dinainainte de a fi internate. Atunci când erau mici erau cunoscute sub numele de „gemenele tăcute“, deoarece refuzau să socializeze cu oamenii. Vorbeau doar între ele şi foloseau un limbaj secret pe care nimeni nu-l înţelegea.

June si Jennifer

Jennifer şi June refuzau să scrie sau să citească la şcoală, dar acasă era altă poveste: citeau enorm de mult şi umpleau zeci de jurnale de întâmplări şi chiar romane (unul dintre ele se intitula „Dependenţa de Pepsi-Cola şi mania disco“). Ca tuturor copiilor, le plăceau jocurile, dar nu se mulţumeau cu păpuşile sau cu „Nu te supăra frate“, ci cu nişte ritualuri ciudate, prin care decideau care se va trezi prima dimineaţa sau care va respira prima, iar cealaltă nu avea dreptul să facă nimic dacă nu era lăsată.

Relaţia dintre ele era foarte complicată. Pe de-o parte erau cele mai bune prietene, pe de alta, încercau, ocazional, să se omoare una pe cealaltă. Jennifer a încercat s-o sugrume pe June cu un fir de la un radio, iar June a răspuns aruncând-o pe Jennifer de pe un pod. Comportamentul lor ciudat s-a agravat pe măsură ce creşteau şi s-a transformat în furtişaguri şi piromanie. În acel moment, părinţii şi-au dat seama că e ceva în neregulă cu ele şi le-au internat.

Spre sfârşitul celui de-al 14-lea an de internare în spitalul de psihiatrie, gemenele au atins paroxismul cu ciudăţeniile lor. Într-o zi, i-au transmis singurei prietene pe care o aveau, jurnalista Marjorie Wallace (autoarea biografiei fetelor) că una dintre ele nu va ieşi din spitalul acela în viaţă: „Ne-am hotărât: eu voi muri“.

June si Jennifer cu jurnalista Wallace

Gemenele şi-au dat seama că nu ar putea fi libere şi normale atâta vreme cât erau amândouă în viaţă şi aşa, conform spuselor jurnalistei şi interviurilor de după luate lui June, Jennifer a fost de acord ca ea să fie cea care moare. Astfel, în timp ce erau transportate într-un spital cu o securitate mai redusă, Jennifer a murit din cauza unei probleme foarte rare la inimă, problemă care n-a putut fi niciodată explicată pe de-a-ntregul de către medici. Exact cum prevăzuseră, June nu s-a mai comportat atât de ciudat după ce i-a murit sora geamănă, iar astăzi duce o viaţă normală şi liniştită împreună cu familia ei, lucru care face evenimentele de mai sus să pară şi mai ciudate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite