Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

Comisia Europeană a autorizat folosirea lăcustei călătoare ca aliment în Uniunea Europeană

24
12 Nov 2021 16:48:47
Autor: Maria Ţaga
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Comisia Europeană a autorizat vineri un nou aliment pentru comercializare în UE – lăcusta călătoare (Locusta migratoria). Este a doua insectă care primeşte autorizaţia Comisiei, după viermele de făină.

Lăcusta călătoare va fi disponibilă în UE congelată, uscată şi sub formă de pudră. Intenţia este de a fi comercializată ca snack sau ca ingredient alimentar în produse alimentare.

„Această autorizaţie vine după o analiză ştiinţifică riguroasă de către EFSA (Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară), care a concluzionat că lăcusta călătoare este sigură pentru utilizarea propusă de compania aplicantă, potrivit Digi24. 

Produsele ce conţin acest nou aliment vor fi etichetate pentru a oferi informaţii privind potenţialele reacţii alergice”, arată un comunicat al Comisiei Europene.

 Această autorizaţie vine după un vot pozitiv al statelor membre UE, din septembrie, la care a fost depusă aplicaţia.

Prima autorizare a unei insecte ca aliment nou a fost adoptată în iulie pentru viermii de făină uscaţi.

În diverse studii, Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a identificat insectele ca o sursă foarte nutritivă şi sănătoasă cu conţinut înalt de grăsime, proteine, vitamine, fibre şi minerale.

Insectele, care sunt consumate zilnic de către milioane de oameni pe planetă, au fost identificate ca sursă alternativă de proteine în cadrul strategiei europene „Farm to Fork” (De la Fermă la Furculiţă), care ar putea facilita tranziţia către un sistem alimentar mai sustenabil.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

24 Comentarii

Adrian Foangӑ
12.11.2021, 16:57:42

Chiar mi-era pofta...

-20 (36 voturi)
Constantine Constantine
12.11.2021, 17:13:29

Pe cind lacusta kktoare? Le urez pofta buna emanatilor.

-8 (20 voturi)
Tomescu Tom
12.11.2021, 17:05:18

Una dintre cele mai inteligente opțiuni pe care cei din comisia europeană au luat-o de la înființarea ei .. Pe bune ... . Până acum nu au autorizat așa ceva ..din motive de lobby contra ..😜 A fost nevoie să mai facă niște " studii " ca să confirme o realitate cu care se confruntă milioane de oameni 😂 . Cerul o fi albastru , iarba o fi verde .. sau o mai fi nevoie de niște studii făcute de specialiști ??

+3 (5 voturi)
Pisicul Tunetului
12.11.2021, 17:27:23

Sa le manance Rares Bogdan, Iohannis si USR-ii....si toti "progresistii"..

+1 (9 voturi)
gyll
12.11.2021, 17:35:22

Maria Țaga,te întreb, ce înseamnă compania aplicantă?, mama ei de limba română și de DEX. Nu cumva este vorba despre compania care a depus dosarul în vederea autorizării?

+18 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (24)

Modifică Setările