Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

Companie amendată pentru că susţinea că produce haine care elimină şi opresc răspândirea COVID-19

1
23 Jul 2021 14:02:08
Autor: News.ro
Lorna Jane are magazine în Australia, Noua Zeelandă, SUA şi Singapore
Lorna Jane are magazine în Australia, Noua Zeelandă, SUA şi Singapore

O companie australiană de îmbrăcăminte sport a fost amendată cu 5 milioane de dolari australieni (2,6 milioane de lire sterline) pentru că a susţinut că hainele produse elimină şi opresc răspândirea Covid-19, informează BBC.

Lorna Jane a promovat că hainele sale folosesc „o tehnologie revoluţionară” numită LJ Sheild pentru a preveni „transferul tuturor patogenilor”.

Un judecător însă a decis că afirmaţia firmei a fost „abuzivă şi potenţial periculoasă”. Lorna Jane a transmis că a acceptat hotărârea Curţii.

Compania a susţinut că a fost înşelată de propriul furnizor. „Un furnizor de încredere ne-a vândut un produs care nu a fost aşa cum a fost promis”, a spus directorul executiv Bill Clarkson. „Ne-au făcut să credem că tehnologia din spatele LJ Shield era vândută în alte părţi din Australia, SUA, China şi Taiwan şi că era atât anti-bacteriană şi anti-virală. Am crezut că oferim un beneficiu clienţilor noştri”.

Procesul a fost deschis de Australian Competition & Consumer Commission (ACCC) după ce Lorna Jane a început să promoveze hainele în luna iulie a anului trecut.

Curtea a amendat compania „pentru reprezentări false şi înşelătoare şi comportament de natură să inducă în eroare publicul”.

Compania a recunoscut că fondatoare sa, Lorna Jane Clarkson, care este şi CCO, a autorizat şi aprobat materialele promoţionale pentru hainele LJ Shield şi a făcut personal mai multe declaraţii false în comunicate de presă şi într-un videoclip publicat pe Instragram.

Clarkson, născută în Lancashire, a emigrat în Australia cu familia, în copilărie, şi acolo şi-a început afacerea în urmă cu mai mult de 30 de ani.

Lorna Jane are magazine în Australia, Noua Zeelandă, SUA şi Singapore. I-a fost ordonat de judecător să publice note prin care să corecteze cele susţinute până acum. Compania nu are nici permisiunea de a mai face, în următorii trei ani, vreo afirmaţie anti-virus legat de hainele sale, decât dacă are baze întemeiate.

Săptămâna trecută, a fost amendată cu 40.000 de dolari australieni de Therapeutic Goods Administration pentru „publicitate ilegală” în legătură cu Covid.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Davide Isa revine
24.07.2021, 07:32:25

Bree, n-ati inteles?! Numai guvernele si politicienii au voie sa dezinformeze, sa minta si sa induca publicul in eroare, isterizandu-l cu statistici si cifre masluite.

-7 (7 voturi)
Modifică Setările