Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

Copilă de trei ani, înfometată, moartă după ce a mâncat detergent

5
13 Jan 2020 20:38:41
Autor: George-Andrei Cristescu
Maria Plenkina, 21 de ani, mama care şi-a lăsat copilul să moară de foame încuiat în casă Sursa foto: profimedia
Maria Plenkina, 21 de ani, mama care şi-a lăsat copilul să moară de foame încuiat în casă Sursa foto: profimedia

O fetiţă în vârstă de trei ani, înfometată, a decedat după ce a mâncat detergent. Copila fusese lăsată acasă singură timp de o săptămână de mama plecată la o petrecere.

Maria Plenkina, 21 de ani, mama fetiţei, şi-a mărturisit fapta la tribunal, potrivit thesun.co.uk. Ea a spus că şi-a abandonat fiica, pe Kristina (foto jos), în apartamentul familiei din Kirov, Rusia, pentru a putea merge la o petrecere care a durat o săptămână.

Judecătorii au aflat cum fetiţa a devenit atât de înfometată încât a mâncat detergent şi a murit. Fetita a fost găsită dezbrăcată într-un apartament neîncălzit, în mijlocul unor mormane de gunoi, de către bunica fetiţei, Irina Plenkina, 47 de ani, care venise să o sărbătorească fiindcă împlinea trei ani.

Înainte de a pleca la petrecere, mama fetiţei a oprit apa în apartament. Copilul a mâncat puţina hrană lăsată de mamă – un iaurt, pui şi câţiva cârnaţi – după care a căutat hrană, dar nu a mai găsit.

Ancheta penală pentru crimă cu cruzime deosebită a arătat că mama copilei a încuiat-o pe aceasta în casă pe 13 februarie şi s-a mai întors acasă pe 20 februarie 2019. Medicii psihiatri au afirmat că femeia care a abandonat copilul este „sănătoasă“ şi „perfect conştientă de acţiunile ei“.

În instanţă, mama fetiţei a declarat că i-a lăsat de mâncare şi că nu a intenţionat să o omoare pe micuţă. „Nu am vrut niciodată să moară“ a declarat aceasta.

O purtătoare de cuvând a comisiei de anchetă a declarat, la rândul ei, că mama fetiţei a închis în mod deliberat uşa apartamentului şi a părăsit casa.

Arestată fiind, Maria Plenkina nu a plâns şi nu a arătat niciun regret, potrivit anchetatorilor. „Ea doar a spus cu sânge rece: da, am plecat, am închis apa şi l-am lăsat pe copil fără mâncare şi fără apă“, au arătat aceştia.

După ce şi-a recunoscut vina, mama fetiţei riscă până la 20 de ani de puşcărie.

 Distrusă de durere, bunica fetiţei a spus că mama copilei a minţit-o tot timpul spunându-i că micuţa este în siguranţă, îngrijită de cineva şi că ar fi putut avea grijă de fetiţă dacă ar fi ştiut că fiica sa va pleca. „M-a minţit că totul e bine. A minţit pe toată lumea“ a declarat bunica în instanţă. „Nu mi-am imaginat niciodată că Maria este capabilă de un asemenea lucru. Dacă mi-aş fi dat seama că ceva nu este în regulă, aş fi luat copilul la mine“, a mai spus bunica.

 

 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

_wakki m
13.01.2020, 20:48:45

cam ăsta e adevărul despre rusnaci

0 (2 voturi)
Srb Srb
14.01.2020, 11:35:09

Nu mai generaliza. Daca un roman face o crima asta nu inseamna ca toti romanii sunt la fel.

+1 (1 vot)
Torquemada
13.01.2020, 22:29:28

Infometarea mamei criminale ar fi o pedeapsa prea blanda.sunt sigur ca la cat de dure sunt inchisorile in Rusia,o sa-si primeasca o pedeapsa apropiata de ceea ce merita.

+2 (2 voturi)
defu gabi
14.01.2020, 10:24:36

La cum sunt puscariile prin estul inghetat si ce specimene le populeaza, "mama" degenerata va avea parte de o "petrecere" continua, nu de o saptamana ci de zeci de ani...

Adrian Foangǎ
14.01.2020, 09:13:45

Rusii mananca orice, e foame mare la ei...

-3 (3 voturi)
Modifică Setările