Cum arată Templul Iadului din Thailanda, lăcaşul sângeros construit de un călugăr pentru a-i speria pe păcătoşi FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Templul Iadului din Chiang Mai, este plin de statui groteşti care descriu foarte clar torturile şi suferinţele prin care vor trece păcătoşii în lumea de apoi. FOTO Daily Mail
Templul Iadului din Chiang Mai, este plin de statui groteşti care descriu foarte clar torturile şi suferinţele prin care vor trece păcătoşii în lumea de apoi. FOTO Daily Mail

Templele budiste sunt asociate, de obicei, cu pacea şi linişteam însă un anumit loc de rugăciune din Thailanda se aseamnănă mai mult cu Iadul decât cu Raiul.

Templul Wat Mae Noi, cunoscut şi ca Templul Iadului din Chiang Mai, este plin de statui groteşti care descriu foarte clar torturile şi suferinţele prin care vor trece păcătoşii în lumea de apoi. 

Construit de un călugăr care a vrut să le arate credincioşilor care sunt consecinţele păcatelor lor, bizarul templu a devenit o atracţie turistică populară. În plus, acesta poate fi folosit pentru serbarea zilelor de naştere, a nunţilor sau pentru organizarea înmormântărilor. Potrivit publicaţiei britanice „Daily Mail”, călugărului budist Pra Kru Vishanjalikon i-a venit ideea amenajării templului după ce a avut o viziune. 

„Vreau să sperii oamenii, să îi fac să se simtă ruşinaţi şi cutremuraţi de iadul în care îi va arunca păcătuirea”, a declarat Vishanjalikon.

foto

Templul, cu intrare liberă, găzduieşte mai multe sculturi sângeroase care reprezintă o serie mare de păcate, de la consumult de droguri, alcool, la lăcomie sau crimă. Consecinţele sunt şi ele prezentate. De exemplu, un hoţ ar putea rămâne fără mâini în viaţa de apoi. Cea mai populară temă pare a fi însă sexul. Oricine se gândeşte la infidelitate sau viol va fi pedepsit prin mutilarea organelor sexuale. Cele mai şocante sculturi, însă, le arată pe femeile care avortează singure, avortul fiind ilegal în Thailanda şi considerat un păcat capital. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite