„Datoria sexuală“ din mariajele medievale. Impotenţii, inspectaţi intim de „juriul matroanelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Evul Mediu, oamenii căsătoriţi erau obligaţi să facă sex cu partenerul de viaţă FOTO Shutterstock
În Evul Mediu, oamenii căsătoriţi erau obligaţi să facă sex cu partenerul de viaţă FOTO Shutterstock

În Evul Mediu, oamenii căsătoriţi erau obligaţi să facă sex cu partenerul de viaţă, fie că acesta îşi dorea acest lucru, fie că nu. Acest concept este cunoscut ca „datoria sexuală” sau „obligaţia maritală”, pentru simplul motiv că soţii îşi datorau unul altuia actul sexual.

Biserica susţinea că sexul trebuia să aibă loc doar pentru procreere, însă le permitea oamenilor o oarecare libertate în a se bucura unul de altul, în mod intim, fără să fie încălcate regulile morale ale creştinismului.

Cei care au studiat îndelung perioada medievală s-au pus de acord că plăcerea era necesară, la acea vreme, atât pentru bărbat, cât şi pentru femeie, pentru a concepe un copil. Aşadar, existau pretenţii, aşteptări din partea ambilor parteneri de sex cu privire la satisfacţia sexuală pe care amândoi voiau să o simtă. Totuşi, existau şi anumite limite în privinţa obţinerii acestei plăceri în doi.

Află aici ce gesturi şi acte sexuale, erau considerate păcate şi ce păţea un bărbat incapabil să facă sex şi să procreeze.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite