De ce coeficientul de inteligenţă a scăzut dramatic în ultimul secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei din epoca vitoriană erau mai deştepţi decât oamenii din societatea modernă
Cei din epoca vitoriană erau mai deştepţi decât oamenii din societatea modernă

Valoarea, în medie, a coeficientului de inteligenţă înregistrat în ţările occidentale a scăzut cu aproximativ 14,1 puncte în ultimul secol, potrivit unui studiu realizat de cercetătotii europeni.

„Am testat ipoteza cum că cei din epoca victoriană erau mai deştepţi decât oamenii din societatea modernă, care au acces şi folosesc tehnologiile de ultimă generaţie“, informează studiul

Rezultatele sunt surprinzătoare şi indică faptul că, într-o lume digitală, unde totul are ca scop captarea atenţiei, oamenii nu răspund chiar atât de repede la stimuli vizuali.

Perioada din 1837 până în 1901 este cunoscută drept epoca victoriană, ce a coincis şi cu domnia Reginei Victoria aMarii Britanii, a fost una cu adevărat prosperă şi liniştită.

Profesori de la universitatăţile din Amsterdam şi Bruxelles au analizat datele înregistrate din 1889 până în 2004 şi au ajuns la concluzia că , în fiecare deceniu, coeficientul de inteligenţă a scăzut cu 1,23 puncte.

Femeile care au primit o educaţie aleasă în acea perioadă reprezintă motivul real al acestei scăderi. Acestea aveau, în medie, mai puţini copii decât femeile simple, iar populaţia a crescut datorită naşterilor din rândul femeilor mai puţin cultivate.

Geniile erau des întâlnite în epoca victoriană, atunci când s-a înregistrat apogeul progresului economic şi al inovaţiilor pe plan tehnologic.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite