articolul anterior articolul urmator

De ce credem tot felul de prostii?

40
6 Jan 2016 11:15:11
Doru Pop
Klaus Iohannis ţine un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv FOTO Mediafax
Klaus Iohannis ţine un moment de reculegere pentru victimele de la Colectiv FOTO Mediafax

40 Comentarii

Paun Al
6.01.2016, 12:09:57

De ce cred oamenii , in loc sa -si foloseasca ratiunea , spiritul critic , sa comparare ce li se spune cu alte informatii , si mai ales comparare cu realitatea , cu rezultate vizibile ? Sa ceara dovezi ? Pentru ca asa suntem educati , formati , acesta este mediul in care existam .. Traim intr-un mediu ortodox al credulitatii , al asteptarii minunilor , al existentei unor forte deasupra noastra , care dirijeaza controleaza tot . Noi suntem robii , sau victimele lor . Nu avem si noi vointa , nu incercam si noi ceva . Ne rugam , asteptam , ne consolam cu situatia . Este mai comod sa credem , sa inghitim ce ne mesteca altii . Decat sa analizam cu propria minte , sa verificam , sa cautam , sau sa ceream dovezi . Asa suntem educati , formati . Credinta este cultivata ca esenta ,ca sens al existentei omului pasiv si controlabil .

+1 (7 voturi)
Vlad Tepes
6.01.2016, 12:26:41

Un tinar a cerut recompensa pentru incendiul produs in Colectiv acum o luna si ceva. A presentat un video pe telefon si o bricheta cu care a declansat incendiul, unor autoritati din cadrul statului islamic. SIE sau media nu au presentat acest lucru, oare de ce? Sint oameni care stau in inchisori nevinovati in urma acestui arsonist. Totul a devenit o mare piesa de Caragiale.

-1 (3 voturi)
Ion cu'Calu
6.01.2016, 12:30:49

'Şi alte populaţii sunt bântuite de conspirativită (cum e cazul asasinării preşedintelui Kennedy) dar la români mereu e o uneltire istorică la mijloc. Pe Mihai Viteazu l-a debarcat o conspiraţie condusă de generalul Basta. Pe Horea l-au vândut mocanii din pădurile Scorucetului. Pe Tudor Vladimirescu l-au trădat pandurii, în înţelegere cu grecoteii din Eterie. Pe Nicolae Ceauşescu l-au dat jos „agenturili”.'...domn profesor, daca matale crezi ca pe Kennedy l-o omorat chiar dementu' arestat cu pusca in mana, sau mai mult, ca Ceausescu a fost dat jos de popor, apoi domnule draga, pacat de studentii matale...da...sigur, pe Mihai l-o omorat aia ca s-o certat de la Poker, iar despre vanzarea lu' Horea nici macar nu exista dovezi...decat de la cativa istorici seriosi, da' nu merita luati in seama, ca noi stie mai bine....

+1 (5 voturi)
gogu58
6.01.2016, 12:44:54

Punctul 7 sunteti convins ca este o aberatie ?

+2 (2 voturi)
ana teodorescu
6.01.2016, 12:46:33

De ce credem ca ciolanis a dat ordinul?Fiindca ne-a spus chiar el!Chiar ati uitat?Nici nu e vreo noutate acest comportament nici la el,nici la altii.Dar mai are si antecedente:copii vanduti despre care nu se mai stie nimic,casele sterpelite de la proprietari si,intrebati-l pe Tausance ,falsificarea alegerilor pe banii lui Usatii.O astfel de persoana e mai sanatos sa n-o intalnesti,daramite sa te mai lasi si platit ca sa participi la tot felul de idiotenii!

-2 (4 voturi)