Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

Două noi specii ale unui mamifer ce seamănă cu un personaj din seria „Războiul Stelelor“, descoperite pe o insulă din Indonezia

0
6 May 2017 04:23:26
Autor: Laurenţiu Sirbu
Două noi specii de tarsier descoperite în Indonezia
Două noi specii de tarsier descoperite în Indonezia

În data de 4 mai, sărbătoarea neoficială a seriei Star Wars, un grup pentru conservarea faunei a anunţat descoperirea unei noi specii de mamifer ce seamănă izbitor de mult cu personajul Yoda, micul maestru Jedi.

Oamenii de ştiinţă ce lucrează cu grupul pentru conservarea faunei, Conservation International, au anunţat descoperirea a două specii noi de tersieri pe o insulă din Indonezia. Micuţele primate nocturne, ce cântăresc puţin peste 100 de grame, au ochi imenşi - cei mai mari dintre mamifere relativ la mărimea corpului, şi îşi pot roti capul la 180 de grade în ambele direcţii, asemenea bufniţelor.
 
Această descoperire ridică numărul de specii de tarsieri cunoscute la 11 doar în această regiune. De asemenea, ridică numărul de specii de primate din Indonezia la 80, ceea ce clasează ţara asiatică pe locul trei în lume, după Brazilia şi Madagascar.
 
Myron Shekelle, autorul principal al studiului şi unul din principalii experţi mondiali în aceste mamifere, a sugerat anterior că aceste animale ar fi constituit punctul de inspiraţie pentru personajul Yoda.
 
„Lucrez cu cineva care-l cunoaşte pe Harrison Ford, şi Harrison Ford bineînţeles îl cunoaşte pe George Lucas, aşa că încercăm să aflăm un răspuns la această întrebare de ceva vreme”, a declarat acesta pentru publicaţia WIRED.
 
Deşi tarsierii celor două specii par similari atât între ei cât şi cu celelalte specii cunoscute, fiecare dintre aceştia are atât o vocalizare distinctă cât şi un cod genetic diferit, ceea ce îi clasifică în specii diferite.
 
Tarsierii, asemenea multor altor animale din Indonezia, sunt, ca specie, ameninţaţi cu dispariţia. Indonezia, cu o populaţie de peste 250 milioane de locuitori, are una dintre cele mai ridicate rate de deforestare din lume. În Insula Sulawesi, unde cele două specii au fost descoperite, majoritatea pădurii tropicale a fost redetestată pentru a face loc culturilor de porumb.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările