O familie şi-a descoperit broasca ţestoasă, care dispăruse în urmă cu 30 de ani, vie şi nevătămată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii unei familii au descoperit că broasca ţestoasă pe care o îngrijiseră era vie şi nevătămată într-un depozit, după mai bine de 30 de ani de când dispăruse.

Potrivit „The Daily Mail“, Manuela a dispărut din casa ei aflată în Rio de Janeiro în 1982 şi, în ciuda faptului că stăpânii ei au căutat-o, nu a mai reapărut.

Familia Almeda a presupus că broasca ţestoasă dispăruse în timp ce muncitorii care le reparau casa lăsaseră deschisă uşa de la intrare.

Copiii familiei Almeda au început să cureţe casa după ce tatăl lor Leonel a murit şi au intrat inclusiv în depozitul în care ţineau obiecte electrocasnice care nu mai funcţionau şi alte lucruri fără valoare.

Leandro, fiul lui Leonel, spune că a fost uimit când a descoperit că Manuela era ascunsă într-o cutie şi nu păţise nimic în timpul îndelungat care se scursese de la dispariţia ei.

„Am pus cutia pe trotuar pentru ca gunoierii să o ia, când un vecin mi-a zis:  «nu arunci şi broasca, nu-i aşa?»“, a povestit acesta pentru un site brazilian.

M-am uitat şi am văzut-o. În acel moment, am pălit, nu îmi venea să cred ce vedeam“, a continuat el.

Fiica familiei Almeda, care a primit broasca ţestoasă în copilărie, s-a arătat încântată de faptul că a descoperit-o pe Manuela, dar şi-a exprimat mirarea cu privire la faptul că aceasta a supravieţuit 30 de ani în acele condiţii.

Veterinarul Jeferson Pires a explicat că specia respectivă de broască ţestoasă poate trăi perioade îndelungate fără să mănânce.

„Sunt foarte rezistente şi pot supravieţui doi sau trei ani fără mâncare“. De asemenea, a explicat că e posibil ca broasca să se fi hrănit cu termitele din podeaua de lemn. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite