Extratereştrii plîngăreţi. Despre Rares Bogdan si despre retrocedări

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

”Extratereştrii în studioul Realitatea TV” - asta ar putea fi o ştire pe ziua de azi. În emisiunea de ieri al lui Rareş Bogdan, am auzit nişte lucruri înspăimîntătoare.

”E aproape împotriva naturii”, spuse Cornel Ivanciuc, ca o săsoaică din Mediaş să se căsătorească cu un libanez. ”Dragostea e nemărginită”, a adăugat unul dintre invitaţi, poate celebrul analist politic Oreste, n-am reuşit să desluşesc. Rareş Bogdan a rîs cu poftă. Vai, da bună poantă, mai ales în anul 2015 după Hristos. Deşi, să nu uităm, extratereştrii au altă cronologie.

Cealaltă descoperire a naturii înseşi, a românului sadea Ivanciuc a fost afirmaţia conform căreia Béla Markó are nume de origine italiană. Un truism cunoscut de mulţi, spus acum de jurnalist cu un aer de Amundsen onomastic.

În urmă cu cîteva minute, Rareş Bogdan a citit numele lui Attila Gábor Markó ca şi cum ar fi citit numele diavolului. ”În fiecare comisie de retrocedare e un nume din ăsta”, tremura de lehamite veşnic îngrijoratul de neam şi de ţară moderator. ”Aceste retrocedări au o puternică tentă ardelenească”, şi-a început intervenţia Ivanciuc. Extratereştrii aproape că au izbucnit în plîns.

Am mai aflat că Attila Markó este nepotul lui Béla Markó, ceea ce nici dacă ar fi adevărat nu ar demonstra nimic, dar pe cine să intereseze adevărul?! De bună seamă extratereştrii nu înţeleg nimic din ceea ce se întîmplă. Ideea este că ”nişte ardeleni” îşi primesc înapoi bunurile naţionalizate de statul românesc în perioada comunistă. Cum în Ardeal trăiesc şi maghiari, şi saşi, lucrurile sunt deranjante pentru nişte indivizi. Toată suflarea politică din România este coruptă, Rareş Bogdan însuşi spune că în comisiile amintite sunt pesedişti, penelişti etc., dar numai prezenţa unui maghiar îl deranjează şi pe el, şi pe invitaţii săi.

Cine ştie ce aş mai fi aflat dacă nu aş fi zapat mai departe, dar n-am avut destul interes pentru extratereştrii din secolul trecut. Un tip de extraterestru dintre cei mai ciudaţi. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite