Fata care se teme groaznic de mâncare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanica Leah Frost este atât de speriată de mâncare, că singurul fel pe care îl poate mânca sunt spaghetele la cutie. Tânăra din Leeds a refuzat orice fel de mâncare încă de când era mică, în ciuda eforturilor mamei sale, Yvonne, potrivit „Daily Mail”.

Aceasta a încercat de toate cu fiica sa în vârstă de 17 ani, inclusiv terapia, dar nimic nu a mers. 

Drept urmare, singurele mâncăruri pe care Leah pe acceptă sunt spaghetele la cutie, chipsurile, pâinea albă şi pandişpan. Dar nici acestea nu pot fi de orice gen, ci anumite branduri şi varietăţi, descoperite de-a lungul timpului. 

„Dacă cineva îmi pune ceva în farfurie, iar eu simt că nu este ceea ce trebuie, devin anxioasă şi mi se face frică să mănânc”, spune Leah. Fobia sa de mâncare îi face viaţa extrem de dificilă, mai ales în cazurile în care iese afară cu prietenii. Mama fetei crede că sursa problemei porneşte din copilăria acesteia, când încerca să o alăpteze, deşi nu avea lactaţie. Drept urmare, Leah a fost subnutrită în primele săptămâni de viaţă.

image

„M-am simţit responsabilă pentru faptul că mi-am înfometat copilul, aşa că am lăsat-o să mănânce tot ce a vrut. Doctorii mi-au spus să-i las mâncarea în faţă, eventual i se va face foame şi va trebui să mănânce. Dar nu am vrut să treacă din nou prin asta”, a recunoscut mama tinerei. 

„Am încercat totul, inclusiv terapia cognitivă comportamentală. Dar după un an, singurul progres pe care l-a făcut a fost să încerce o bucăţică de morcov, care nu i-a plăcut”, povesteşte Yvonne. 

Condiţia tinerei nu se schimbă nici în mediul social. „Am fost domnişoară de onoare la nunta mătuşei mele, care ştie de problema mea. A aranjat să am un senviş cu brânză la masă, dar când l-am văzut, am ştiut că nu pot să-l mănânc”, spune Leah. 

„Pentru majoritatea oamenilor, era doar un senviş cu pâine frumoasă, cu seminţe, şi brânză. A trebuit să i-l dau mamei sub masă, ca să nu vadă nimeni”, îşi aminteşte ea. 

Mama tinerei, dar şi prietenul acesteia, o ajută şi iau deseori mâncarea din faţa fetei când văd că aceasta se simte inconfortabil. Regimul nesănătos începe deja să-şi spună cuvântul, Leah simţindu-se mai mereu obosită şi lipsită de energie. 

Citeşte şi:

De opt ani, mănâncă doar pizza margherita!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite