Femeie răpită, obligată să mănânce carne de om: „I-au scos maţele şi m-au pus să le gătesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ilustrativă: Shutterstock (Arhivă)
FOTO ilustrativă: Shutterstock (Arhivă)

O femeie de origine congoleză care a vrut să plătească pentru eliberarea unui membru al familiei a fost răpită, violată şi obligată să gătească şi să consume carne de om de către militanţii din Republica Democrată Congo, a comunicat, miercuri, un grup care apără drepturile omului în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, conform Reuters.

Liderul grupului Solidaritatea Feminină pentru Pace şi Dezvoltare Integrată (SOFEPADI), Julienne Lusenge, a prezentat povestea femeii din Congo, în timp ce se adresa Consiliului format din 15 membri despre conflictul din estul ţării, potrivit Reuters.

Lusenge a declarat că femeia a fost răpită de militanţii CODECO atunci când s-a dus să plătească pentru eliberarea unui membru al familiei. Femeia le-a spus membrilor grupului că a fost violată şi abuzată fizic de mai multe ori şi că a fost de faţă când militanţii au tăiat gâtul unui alt prizonier. 

„I-au scos maţele şi m-au pus să le gătesc. Mi-au adus două recipiente cu apă ca să pregătesc mâncarea. Apoi le-au dat prizonierilor să mănânce carne de om”, a mărturisit Lusenge în faţa Consiliului de Securitate, prezentând povestea femeii din Congo. 

De asemenea, Lusenge a afirmat că femeia a fost eliberată după câteva zile, dar că atunci când se îndrepta spre casă a fost răpită din nou de un alt grup de militanţi care au violat-o de mai multe ori. 

„Din nou m-au pus să gătesc şi să mănânc carne de om”, a declarat femeia, care a reuşit să scape din captivitate, conform SOFEPADI. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite