Ştiri ciudate

articolul anterior articolul urmator

FOTO Animale desprinse parcă din poveşti: câinele gigant, super-vaca lungă de patru metri şi liliacul uriaş

0
14 Apr 2014 15:36:28
Autor: Oana Bâltoc
FOTOGRAFII viralnova.com
FOTOGRAFII viralnova.com

Probabil că rareori ajungem să ne simţim ca Gulliver în ţara piticilor, asemenea personajului din cunoscuta poveste a lui Jonathan Swift, dar privind aceste imagini în care sunt surprinse animale de proporţii gigantice, ai mai degrabă sentimentul că eşti Degeţica sau Tom Degeţel.

Nu mai puţin de 22 de animale, scăpate parcă din laboratorul unui savant nebun, întregesc o colecţie de fotografii ale unor bestii care există sau au vieţuit la un moment dat pe acest pământ. 

Domestice sau sălbatice, terestre sau marine, fiinţele imortalizate în aceste fotografii oferă, din nou, dovada faptului că Mama Natură este mereu surprinzătoare. 


Acest cal din rasa Percheron este campion şi măsoară aproape 2 metri în înălţime.


 
Peştele ramă trăieşte în adâncul oceanelor şi este foarte rar văzut. Totuşi, s-a întâmplat ca trupurile inerte ale acestor creaturi marine să fie scoase la suprafaţă şi aduse la ţărm.

Crabul păianjen uriaş, din Japonia, poate ajunge la greutatea de aproape 19 kilograme, iar cleştii unui astfel de exemplar pot face prăpăd în jur.

Vulpea zburătoare este o specie de liliac care se hrăneşte cu fructe. Acest mamifer trăieşte în Noua Guinee şi au fost cazuri în care au fost capturate exemplare care măsurau aproximativ 1.50 metri şi cam 1.17 kilograme. Într-o singură noapte, un astfel de monstru poate zbura şi până la 40 de kilometri.

Trigger este numele cu care a fost boteazată de stăpânii săi super-vaca, aşa cum a fost prezentată în mass-media internaţională. Super-vaca are 1.98 înălţime, peste 4 metri lungime şi cântăreşte 1 tonă, adică echivalentul a 7.665 de hamburgeri Big Mac.

Gândacul titan din imagine a fost descoperit în America de Sud şi măsura aproape 17 centimetri în lungime.

Dracii de mare din apele poluate ale fluviului Mekong, localizat în zona de Sud Est a Asiei, ajung să semene cu nişte creaturi mitice. Peştii din imagine măsurau peste 1.5 metri lungime fiecare.

Meduza Nomura poate fi întâlnită în apele de coastă ale Japoniei, iar cea care este imortalizată în acestă imagine avea cam 200 de kilograme, adică similar cu meduza cu coamă de leu, care deţine recordul de mărime şi greutate. 

Porcul mistreţ gigant din poză a fost doborât de un puştan pasionat de vânătoare, iar întâmplarea nu ar fi doar o poveste de vânătoare exagerată. Băiatul pe nume Jamison Stone a fost cel care a doborât fiara de 477 de kilograme şi lungă de 2.8 metri, din vârful râtului până la vârful cozii.

Un câine pe măsura stăpânului său, la propriu, s-ar putea spune despre acest exemplar de Mare Danez, pe nume George. Patrupedul a intrat şi în Cartea Recordurilor tocmai pentru că este cel mai mare câine din lume, cu o greutate de 111 kilograme, şi mănâncă nu mai puţin de 50 de kilograme de hrană pentru câini într-o lună. Din păcate, George a murit înainte să împlinească vârsta de 8 ani. 

Crabul de cocotier este considerat cel mai mare artropod de pe Pământ, iar cu ajutorul cleştilor extrem de puternici sparge nuci de cocos pentru a se hrăni. Trăieşte în mai multe insule din Oceanul Indian şi în unele zone ale Oceanului Pacific.

Pisica de apă dulce poate ajunge şi până la 590 de kilograme, iar pescarii se dau în vânt după astfel de capturi record.

Şobolanii uriaşii apar periodic în marile metropole ale lumii, iar monstruozitatea din fotografie a fost prinsă în ianuarie 2013, în Bronx, New York.

Iupurele flemish are potenţialul de a depăşi în greutate şi lungime un câine măricel, aşa cum se poate observa din fotografie.

Până şi printre greieri mai apar uriaşi, iar acesta a fost văzut pe o insulă mică din apropierea Australiei.


Dimensiunile impresionate până la care pot ajunge crocodilii de apă sărată sunt cunoscute, iar cel mai mare care a fost capturat în viaţă măsura aproape 6.5 metri.

Cea mai mare specie de salamandră din lume este acvatică, ajunge până la 1.83 metri lungime şi este aproape oarbă. Se găseşte în lacurile şi râurile din China.

„Melc, melc, codobelc scoate coarne giganteşti“, cam aşa i s-ar putea cânta acestui melc gigant din Africa de Est, moluscă ce poate măsura şi 21 de centimetri lungime.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările